Для ОТГ розроблені стандарти щодо якісних послуг у різних сферах

Дата: 21.06.2017 08:52
Кількість переглядів: 683

Фото без опису

2017-й є роком поглибленої секторальної децентралізації в Україні. На сьогодні вже створено 701 ЦНАП. До 2018 року до управлінь ОДА буде передано 120 тисяч км доріг місцевого значення. В освіті формуємо єдиний освітній простір на рівні громади, систему опорних школи. Створення системи первинної медицини у сільській місцевості дозволить перейти від оперативного втручання до діагностики і попередження захворювань.

Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час виступу на панельній дискусії щодо результатів реформи децентралізації.

Серед ключових складових секторальної децентралізації він назвав стратегічне планування, проектний менеджмент і розробку інвестиційних маршрутних карт в ОТГ, посилення соціальних комунікацій за рахунок регіональних офісів реформ, які стають комунікаційними і навчальними хабами реформи на місцях, а також – міжвідомчу координацію.

«Наразі Мінрегіон співпрацює із іншими органами виконавчої влади, зокрема у рамках проектів EDGE, U-LEAD, PULSE, DOBRE, GIZ. Ми спільно розробили стандарти, за рахунок яких буде впроваджуватися якісний сервіс в ОТГ. Вже напрацьовано єдині стандарти щодо створення типового ЦНАП, нового освітнього простору, зокрема принципи приєднання початкових шкіл до опорних. Опрацьовуємо перспективи створення і розвитку в ОТГ дитячих театрів та творчих майстерень. Це все необхідно передбачати, коли ідеться про створення сучасної опорної школи. Відповідні рекомендації стосуються також і створення системи первинної медичної допомоги у громадах», - зауважив Геннадій Зубко.

За його словами, наразі Мінрегіон спільно із ДСНС розробляє маршрутну карту щодо створення в територіальних органах Центрів безпеки за системою 20-хвилинної доступності. «Це дозволить забезпечити швидке реагування на надзвичайні ситуації. Ми запропонували стандарти Центру безпеки, який може мати у складі не тільки пожежну охорону, але і присутність лікарів швидкої допомоги, представників поліцейської станції і ЦНАП», - зазначив Зубко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь