Стратегічний план розвитку громади і залучення інвестицій

Дата: 03.10.2017 10:27
Кількість переглядів: 1299

Фото без опису

Тульчинська об`єднана територіальна громада бере участь у проекті «Належне управління територіальних громад: досвід стратегічного планування країн Вишеградської четвірки для країн Східного партнерства» при підтримці Громадської організації «Єврорегіон «Дністер».

Нещодавно, 8-20 вересня 2017р. в рамках проекту відбувся навчальний візит до країн Вишеградської четвірки (Польща, Чехія, Словаччина і Угорщина), де брали участь представники десяти українських і чотирьох молдавських громад, в тому числі і представники Тульчинської ОТГ Сокур Тетяна Вікторівна - провідний спеціаліст з впровадження заходів розвитку програм врядування  та Буряк-Габрись Ірина Олександрівна – викладач економічної і соціальної географії країн світу, переймали досвід європейських країн в написанні стратегічного плану розвитку громади. Вивчали як стратегічний план  вплинув на становлення, розвиток і залучення інвестицій, сильні і слабкі сторони відвіданих громад, поетапне написання стратегії і чинники, які є основними, на що потрібно першочергово звернути увагу.

 Закордонні колеги ділились своїм досвідом, проблеми які їх громади долали на початку створення і функціонування. Громадські організації беруть активну участь, їх роль важлива і необхідна при написані стратегічного плану розвитку. Європейські країни сьогодні не роблять жодної дії, якщо вона не відповідає стратегії і не є кроком до її реалізації. Спочатку стратегія, потім проекти і дії.

Ми здобули неоціненний досвід, налагодили контакти з Польщею і Молдовою для подальшої співпраці в написанні спільних проектів і залучення іноземних інвестицій

Стратегічне планування-необхідна умова забезпечення того, щоб діяльність з місцевого розвитку у громадах була поступальною, сталою, опиралась на раціональне використання ресурсів і розвивала місцеві фактори конкурентних переваг без зайвих витрат ресурсів і була максимально продуктивною.

Стратегічне планування - впорядкована діяльність, спрямована на обґрунтування  та прийняття важливих рішень щодо місцевого розвитку, впровадження заходів, програм і проектів, які направлені на реалізацію змін задля бажаного майбутнього стану території.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь