Зустріч учнів Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст. №1 з поетом-земляком Юрієм Хмелевським

Дата: 12.12.2017 15:17
Кількість переглядів: 898

Фото без опису

Любити, знати, вивчати, досліджувати свій рідний край повинен кожен з нас. Це дає усвідомлення причетності до батьківської землі, до своїх предків. Адже любов до України починається не десь і колись, а тут і тепер.

Наш край Вінниччина багатий на талановитих людей, яскраві події, літературно-мистецькі заходи. Протягом останніх років стало традицією вшановувати своїх земляків. Так, у 2014році відзначали 150 років з дня народження М. Коцюбинського,180 років з дня народження С.Руданського; у 2015р- 130 років з дня народження В. Свідзинського; у 2017р – 80 років з дня народження Є.Гуцала, 105 років з дня народження М.Стельмаха.  А 2018 рік оголошено роком  Василя Стуса та Анатолія Бортняка (80 років з дня народження).

Саме під таким гаслом відбулася зустріч з поетом-земляком, керівником літературного об’єднання  «Оберіг» Юрієм Хмелевським у Тульчинській   ЗШ  І – ІІІ ступенів № 1 . Спілкування  поета  зі старшокласниками проходило у стінах актової зали – літературної світлиці.  Метою заходу  стало ознайомлення присутніх  із життєвим та творчим доробком  Анатолія Агафоновича Бортняка.  Учні 10 – Б класу ( вч.Т.А.Басиста) ґрунтовно підготувалися до цієї зустрічі. Відеопрезентацію  життєпису  поета представила Шмуняк А. та Федорова К., сім збірок митця презентували Мукоїд  В. « Де правда, а де вигадка?»,  Максимович Т. «Ну що б , здавалося, слова», Тадеуш А. «Синоніми до України»,  Трачук К. «Журавель у небі», Чорна С. «Важке щастя», Сімчук Я. «Коли б я жив тоді на світі»,      Мамаєнко Ю. «Вдих і видих».  Провівши невелике журналістське розслідування, Шмуняк  А. повідомила  про цікаві моменти з життя  А. Бортняка (поділилися спогадами Н.В.Погребняк (особисте листування)  та вчитель Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст.№1 Н.Д.Тронько (з розповіді матері).

Продовженням розповіді про А.А.Бортняка  стали спогади                         Ю.М. Хмелевського. Поет  згадав про особисті зустрічі  у квартирі А.Бортняка, про серйозне корегування поетичних рядків, про задушевні  теплі бесіди, про надзвичайну толерантність митця  до поетів – початківців.  Також Ю. Хмелевський презентував нові збірки  А.А.Бортняка.

Логічним завершенням зустрічі став виступ переможця районного конкурсу читців  Олександра Романенка. Учень читав  поезію В.Стуса, а також  сонети Ю.Хмелевського, присвячені В.Стусу.  В актовій  залі панувала тиша, ніхто не залишився  байдужим, адже звучало  невмируще поетичне слово  талановитих митців.

                            Т.А.Басиста, учитель української мови та літератури Тульчинської ЗШ І – ІІІ ступенів № 1

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь