Добровільність сплати податків – головна мета органів державної податкової служби.

Дата: 04.04.2017 15:59
Кількість переглядів: 588

Фото без опису

З 1 січня цього року мінімальна зарплата українців зросла вдвічі. Підвищення мінімальної заробітної плати торкнулось всіх без винятку працюючих в Україні громадян. Від цього нововведення , підприємці — люди, які забезпечують іншим робочі місця були налякані великими відрахуваннями, які повинен робити кожен роботодавець, хоча самі податкові ставки не змінилися.  

А тому, тільки наприкінці грудня, майже 200 суб»єктів господарювання тульчинщини закрились у реєстратора та масово почали звільняти найманих працівників. В стадії припинення підприємницької діяльності станом на 31 грудня 2016 року було понад  650 осіб.

Протягом поточного року  ситуація стабілізувалась. Економічну стабільність нашої держави будують саме платники податків і більшість із них усвідомлюють і розуміють важливість прийняття змін до  Податкового кодексу.  А тому,  щоби працювати в правовому полі почали знов реєструватись - станом на 31 березня зареєстровано 169 суб»єктів господарювання (це нові та ті, що закрились , але знов відновили свою діяльність), прийнято найманих працівників понад 2,5 тисячі осіб.  

Фахівці Тульчинського відділення Немирівської ОДПІ  активно проводять агітаційну та роз’яснювальну роботу щодо основних положень Податкового кодексу. І тому намагаються не втрачати жодної нагоди поспілкуватися чи то в режимі надання усних консультацій -особисто або по телефону.
 

Для розширення кола та підвищення рівня обізнаності громадян по ознайомленню з Податковим кодексом України розроблено листівки з роз»ясненнями щодо сплати платниками 1,2 та 3 групи спрощеної системи оподаткування єдиного податку та єдиного соціального внеску .  Саме від правильно обраної групи,  залежить сума сплати належних платежів до бюджету. Порушувати законодавство не вигідно: штрафи для роботодавця за “нелегалів” — дуже великі”. Тому саме фахівці податкової служби тульчинщини розпочали роз»яснювальну роботу з підприємцями на Тульчинському  ринку -  невідходячи від робочого місця суб’єкти підприємницької діяльності дізнавались про основні нововведення та переваги «економічної конституції».

Під час розмови чимало пропозицій надійшло не тільки від фізичних осіб-підприємців, а і окремих громадян. Спілкуючись з представниками малого та середнього бізнесу, податківці прикладають багато зусиль для того, щоб податковий кодекс став для них простим, доступним і зрозумілим.

Такі методи не тільки ефективні, але й допомагають громадянам своєчасно зорієнтуватися у змінах в законодавстві України по сплаті податків, адже в повсякденному житті завжди не вистачає часу для вивчення законодавства в повному обсязі.

Тульчинське відділення Немирівської ОДПІ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь