Прем'єр міністр України Володимир Гройсман на другій всеукраїнській конференції "Культура та креативні індустрії- як основа розумної стратегії розвитку малої території"

Дата: 09.06.2018 02:31
Кількість переглядів: 533

Фото без опису

8-го червня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман перебуває у м.Тульчині Вінницької області з робочою поїздкою. Найперше він взяв участь у ІІ всеукраїнській конференції для голів малих міст та ОТГ «Культура та креативні індустрії як основа розумної стратегії розвитку малої території», а саме у дискусійній панелі «Економічна мозаїка України: Cultural claster UA».

Виступаючи перед учасниками Гройсман наголосив, що культура і економіка – це взаємопов’язані речі, і зростання економіки дозволяє залучати ресурси і направляти їх на збереження і примноження культурної спадщини й історичного надбання України.

– В умовах децентралізації у нас з’являються можливості і ресурси на місцях. І постає питання, як ефективно використати ці ресурси і примножити можливості. У цьому контексті збереження спадщини, нашого культурного надбання має велике значення. І зараз ми недооцінюємо економічний ефект креативних індустрій, культури, але це взаємопов’язані речі. Культура робить нас сильнішими. Наш обов’язок – донести культуру до наступних поколінь. Ми не маємо права забути нашу ідентичність. Як би не було важко, треба створювати інфраструктуру для розвитку талантів. Це дуже важливо, – сказав Гройсман.

2 (1)

2 (2)

2 (5)

2 (4)

2 (3)

Відомо, що в рамках візиту до Тульчина Прем’єр-міністр відкриє «Леонтович Арт-Квартал» та музичну просторову інсталяцію, присвячену мелодії «Щедрик». Опісля відбудеться власне відкриття Міжнародного оперного фестивалю просто неба OPERAFEST TULCHYN 2018.

Нагадаємо, у Тульчині перебував також Міністр культури України Євген Нищук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь