Шановні жителі Тульчинської ОТГ, сіл Дранки, Одаї, Тиманівки, Ганнопіль, Суворовське та м.Тульчин! Буде проводитися пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків, єнотовидних собак) проти сказу.

Дата: 26.09.2018 16:14
Кількість переглядів: 452

Фото без описуВ зв’язку із зверненням начальника ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області повідомляємо, що у Вінницькій області   у першій декаді жовтня місяця  2018 року буде проводитися пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків, єнотовидних собак) проти сказу.

Вакцинація на території Вінницької області буде проводитися повітряним розподілом  принад з вакциною за допомогою літаків АН 2 або вертоліту. Тому, шановні жителі Тульчинського району, коли ви побачите літак АН –2 чи вертоліт, який розкидає приманку з вакциною розміром із сірникову коробку,  просимо, не хвилюватись – це лише здійснюється процес вакцинації диких м’ясоїдних тварин. Прохання не брати брикети в руки та не переносити з місця.

Складна епізоотична ситуація щодо сказу в Україні , області та на теренах Тульчинського району вимагає радикальних заходів, серед яких одне з основних місць займає пероральна імунізація диких м’ясоїдних, ефективність якої доведена як в експериментальних, так і в польових умовах.

Сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин та людей, за якою уражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами і завжди закінчується смертю. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотовидні та бродячі тварини.

Тульчинське районне управління Головного управління  

Держдпродспоживслужби    у Вінницькій області                                                                 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь