Учні Суворовської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відвідали ветерана Другої світової війни

Дата: 13.05.2019 08:36
Кількість переглядів: 551

9 травня учні 11 класу Суворовської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів разом зі своїм класним керівником Чагур В. В. відвідали ветерана Другої світової війни - Смоляка Григорія Михайловича. Святковий настрій сприяв відвертій душевній розмові. Григорій Михайлович зі сльозами на очах розповів молодому поколінню про свій складний життєвий шлях на полях Другої світової. Йому сьогодні майже 92, а події тих років він згадує, неначе це було ще вчора. У 1945 році був призваний до лав Радянської армії. У січні 1945 року Смоляк Г.М. відправлений на 40 днів до навчальної частини №1921, а потім – відразу в бій у складі окремої роти ІІ Білоруського фронту, яка пройшла боями Польщу та Німеччину. Війна для юного Григорія закінчилася у м. Штепін (Німеччина). Він був нагороджений медаллю
«За визволення Варшави». У повоєнний час відправлений на навчання до м. Бахчисарай (Кримський п-ів), а потім переведений до лав прикордонних військ на кордон з Румунією, де боронив кордони до 1951 року. Майже сім років військової служби у різних військах, у мирний час та час війни сприяли загартуванню душі та тіла тоді ще зовсім молодого юнака.

Учні 11 класу слухали розповідь ветерана, затамувавши подих. Адже кожен з них розумів, що тоді, під час подій Другої світової війни, завдяки таким юнакам як він, вдалося зберегти мирне небо над головами кількох поколінь українців. От і в наш час, силами військовослужбовців Збройних сил України, вдається зберігати спокій та мир на більшості території нашої держави та стримувати збройну агресію.

Заступник директора Суворовської ЗШ І-ІІІ ст Мазур Тарас.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь