Фінансування сфери культури

Дата: 19.07.2019 16:43
Кількість переглядів: 308

Фото без описуСфера культури відіграє особливу роль у розвитку нашого суспільства, забезпечуючи створення, збереження, поширення і засвоєння загальнолюдських і національних духовно-культурних цінностей.

Сьогодні публікуємо аналітичну інформацію про кошти, які передбачені у бюджеті громади на 2019 рік на фінансування культури.
Так, на території Тульчинської міської об‘єднаної територіальної громади функціонує 17 закладів культури, на утримання яких та на проведення культурно-масових заходів передбачено спрямувати у 2019 році 8 336,3 тис.грн. бюджетних коштів. З початку року профінансовано на галузь 5 799,0 тис.грн., або 69,6% до планових призначень.
Найбільше коштів спрямовано на виконання Єдиної комплексної програми розвитку галузі культури та духовного відродження на території Тульчинської міської об‘єднаної територіальної громади на 2017-2020 роки. Так, з початку року на проведення 28-ми культурно-масових заходів витрачено 4 114,0 тис.грн., в тому числі за рахунок коштів обласного бюджету – 2 300,0 тис.грн. Насамперед, це видатки, пов‘язані із проведенням в місті Тульчині оперного фестивалю, а також фінансування новорічних, державних, професійних та інших свят, участь колективів та гуртів громади у фестивалях і конкурсах, представницькі видатки. 
На утримання 6-ти бібліотечних закладів громади з початку року спрямовано 221,1 тис.грн., у яких обслуговується 2,48 тис.читачів. Бібліотечний фонд складає 85,6 тис.примірників, у 2019 році поповнено на суму 24,8 тис.грн. Поряд з тим, на утримання районної бібліотеки профінансовано у вигляді субвенції до районного бюджету 606,9 тис.грн.
На забезпечення діяльності будинків культури і клубів профінансовано 509,4 тис.грн. бюджетних коштів. За рахунок цих коштів утримується 6 установ, які надають послуги жителям громади. Крім того, у вигляді субвенції до районного бюджету здійснюється фінансування районного будинку культури для забезпечення функціонування колективів Тульчинської ОТГ, з початку року обсяг фінансування складає 363,9 тис.грн.
В громаді діють 4 музейних заклади, кількість музейних експонатів 20,54 тис.одиниць. На їх функціонування з початку року спрямовано 755,4 тис.грн. бюджетних коштів. 
На утримання інших закладів у галузі культури (централізована бухгалтерія) використано 199,1 тис.грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь