12 жовтня в с.Тиманівка Тульчинської ОТГ вдруге відбувся фестиваль традиційних подільських страв "Диво з горнятка" (свято Тиманівської каші)

Дата: 15.10.2019 09:34
Кількість переглядів: 419

Гості фестивалю мали можливість спробувати смачні страви, які приготували за власним рецептом господині з кожного села нашої громади, та скуштувати головну страву фестивалю - "Тиманівську кашу". Це особлива страва, яка відома ще з часів козацтва.  Готують її з квашеної капусти, пшоняних круп і сметани, іноді – з додаванням яєць. Минулого року тиманівську кашу занесли до реєстру об’єктів нематеріальної культурної спадщини Вінниччини!

Під час заходу усі охочі мали можливість відвідати яскраві фотозони, переглянути виставки творів декоративно-прикладного мистецтва молодих майстрів та придбати цікаві сувеніри, , а для діток організовано ігрові майданчики.

У рамках фестивалю відбулось урочисте відкриття нової експозиції Тиманівського народного художнього музею ім.Т.Г.Шевченка, бувальщина-лубок «Язиката Хвеська» від Тульчинського коледжу культури та театралізований концерт «Смачна каша».

Особливою родзинкою фестивалю стали різноманітні майстер-класи та приготування найдовшого млинця з кабаком . Крім цього, відвідувачі мали можливість перевірити свої кулінарні знання у вікторині від Олени Павлової «Гастрогід Вінниччини».

На завершення фестивалю вручили подяки, дипломи та сувеніри всім учасникам свята.

Фото без опису

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь