ДП «Тульчинське ЛМГ» підготувало для реалізації 2,5 тис. новорічних дерев

Дата: 03.12.2019 12:16
Кількість переглядів: 242

Зазвичай, багато людей дотримується думки, що купуючи живу ялинку - шкодиш навколишньому середовищу, бо вирубують тисячі дерев. А чи думали ви, про те, що штучна ялинка прослужить вам всього декілька років і ви викинете її просто на сміттєзвалище, де вона ще століттями буде розкладатися?
Закликаємо замислитися про шкоду від штучних ялинок, і тому як альтернативу пропонуємо купувати все ж живу!

А цьогоріч Тульчинські лісівники підготували для реалізації, як звичайні новорічні ялини, так із закритою кореневою системою в горщику, які потім можна висадити!!!

Цьогоріч у тульчинських лісівників можна придбати новорічне дерево за такою ціною: висотою до 1,25 м – 114 грн./м, 1,25-2 м – 132 грн./м, 2-2,5 м – 171 грн./м і вище відповідно до висоти дерева. Для оптових покупців діє система знижок: відповідно до вищевказаної вистоти оптовий покупець сплачує 105, 123 і 156 грн. за погонний метр дерева.
Також тульчинські лісівники підготували для реалізації новорічні ялини із закритою кореневою системою. Вартість новорічного дерева у горщику – 210 грн. (висота 0,5-0,7 м).

Лісгосп вирощує і заготовляє новорічні дерева без шкоди довкіллю, адже шкілки (спеціальні плантації хвойних порід) закладаються у лісництвах щороку, у більшості на землях, непридатних для ведення лісового господарства. Зокрема ДП «Тульчинське ЛМГ» має практику створювати шкілки новорічних ялин щороку на площі 4 га. Цього року Тульчинське ЛМГ підготувало для реалізації населенню 2,5 тис. новорічних дерев. Це сосна звичайна, ялина звичайна,
Новорічні дерева можна придбати в усіх лісництвах ДП «Тульчинське ЛМГ» або на ялинкових базарах. Усі ялинки марковані самоклейними етикетками або пластмасовими бирками-стяжками. За номером на цих уніфікованих засобах можна легко перевірити легальність заготовленого новорічного деревця (на сайтах ДП «ЛІАЦ», yalynka.info або через аналогічний додаток у смартфоні).
Отож, передсвяткова заготівля новорічних дерев не завдає шкоди лісові! Ті ялинки, які легально продаються, - результат цілеспрямованої праці лісівників. Спочатку лісівники заготовляють насіння шпилькових порід, висівають його у парниках, коробах, висаджують сіянці на плантації новорічних дерев і доглядають молоді дерева у середньому 5-8 років. Ось такий тривалий шлях від шишки до новорічного дерева у вашій оселі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь