Владислав Скальський: З технічної та технологічної точки зору, Вінниччина готова до проведення Міжнародного фестивалю «OPERAFEST TULCHYN» у 2020 році

Дата: 29.04.2020 15:10
Кількість переглядів: 345

Сьогодні, 29 квітня, голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський, в ході робочої поїздки до Тульчинського району перевірив стан ремонтних робіт на території «Палацу Потоцьких».

Як повідомив голова ОДА, у 2020 році для виконання робіт з обласного бюджету виділено 6 млн грн. Станом на 27 квітня 2020 року виконано робіт та профінансовано коштів у сумі 2,318 млн грн.

«Це надзвичайно важливий об’єкт для області. Тут з 2017 року відбувається славнозвісний «Операфест Тульчин», який став головною культурною подією області, а минулоріч протягом п’яти днів проведення фестивалю, його відвідали майже 80 тисяч жителів та гостей Вінниччини», — зазначив керівник регіону.

Нагадаємо, відродження славетних традицій «Подільського Версалю» розпочалося в 2017 році. Обласна державна адміністрація виступила ініціатором інтегрування «Палацу Потоцьких» в життя громади та його повноцінне повернення на культурну мапу Вінниччини за допомогою культурного ресурсу. Відтак, на базі даного комплексу започатковано Міжнародний фестиваль «OPERAFEST TULCHYN», головна місія якого — привернення уваги до історичної та культурної цінності «Палацу Потоцьких» та повернення м. Тульчин слави малої оперної столиці України.

На сьогодні «OPERAFEST TULCHYN» – це найбільша класична мистецька подія України, що відбувається просто неба. До 2021 року планується відкриття постійно діючих експозиційних залів в центральному корпусі Палацового ансамблю.

«Саме тому, що такі фестивалі мають надзвичайне значення для економічного життя міста Тульчин, і нашої області в цілому, ми звертаємо особливу увагу на ті проєкти, які реалізовуються тут», — зауважив Владислав Скальський.

Він повідомив, що наразі триває масштабна реконструкція усієї площі. На даний час проводиться влаштування доріжок з тротуарної плитки. Завершено зовнішні мережі електропостачання, встановлюються ліхтарі.

«Маємо достатній обсяг фінансування і з обласного бюджету, і в рамках ДФРР. Підрядник дав позитивну оцінку якості проведеної проєктно-кошторисноі документації. Відтак, принаймні з технічної і технологічної точки зору ми будемо готові до проведення фестивалю в цьому році, доклавши до цього усіх можливих зусиль», — наголосив очільник області.

Що стосується обмежень, пов’язаних із поширенням коронавірусної інфекції, голова обласної державної адміністрації зазначив, що це найголовніше, на що зараз необхідно звертати увагу, оскільки здоров‘я і життя людей — найважливіший пріоритет.

За словами очільника Тульчинської ОТГ Валерія Весняного, і «OPERAFEST TULCHYN», і маєток Потоцьких мають, без перебільшення, надзвичайно важливе значення для м.Тульчин — це не лише наповнення бюджету, а й своєрідна «візитівка» міста як в Україні, так і далеко за її межами.

Велична історія палацу Потоцьких в Тульчині і сьогодні дає можливість розкрити можливості цього архітектурного ансамблю для нащадків, туристичних груп та зарубіжних гостей.

Фото без опису

http://www.vin.gov.ua/news/ostanni-novyny/26583-vladyslav-skalskyi-z-tekhnichnoi-ta-tekhnolohichnoi-tochky-zoru-vinnychchyna-hotova-do-provedennia-mizhnarodnoho-festyvaliu-operafest-tulchyn-u-2020-rotsi

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь