Пам’яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2018 16:53
Кількість переглядів: 779

Фото без опису

           Сьогоднішній державотворчий етап у нашій країні переконливо доводить, що ми, українці, відроджуємо власну гідність і національну свідомість на справжніх гуманістично-патріотичних цінностях, які є основою нашої перемоги над будь-якими ворогами.

          29 січня  2018  року виповнюється  100 років від дня бою під Крутами — події, що набула для українського народу символічного значення. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. Краплини історичної пам’яті  про цю сторінку історії  закарбовані в  спогадах очевидців, документах, обелісках, та головне вони є в  свідомості українців.

       В Тульчинському краєзнавчому музеї  26 січня  2018 року відбувся тематичний захід:  «Пам’яті Героїв Крут». На заході були присутні  учні      10-А та 10-Б класів СШ №1 – класний керівник Тетяна Андріївна  Басиста. 

       Історичну довідку про подвиг Героїв Крут подала науковий співробітник музею Луценко Г.В.

       Поетичну сторінку на заході  представили учні СШ №2  та СШ №3 – Погребна Настя, Цегельна Руслана, Іванюк Олександр та Романюк Ярослав.

        Про  події в Києві та політичну ситуацію в той  непростий час для нашої країни розповів  голова  літературно-мистецького об’єднання «Оберіг» Юрій Хмелевський.

        Унікальне фото продемонстрував краєзнавець Владислав Вігуржинський. На ній зображено Аверклія Гончаренка – учасника та керівника бою під Крутами.

       Звучала пісня: «Моє ім ‘я - Батьківщина» у виконанні  дитячого ансамблю «Росинка»  -  керівник Г. Кобцева. Музичний твір «Аскольдова могила»  у виконанні Танасієнко Марії - методиста РБК  був кульмінаційним моментом заходу.

       Вага цієї маленької перемоги  Героїв Крут в історії нашої визвольної боротьби з московськими колонізаторами велика своєю юначою відданістю ідеалам державності, патріотизму, чистоти воїнської жертовності та національної свідомості.

       Науковий співробітник Тульчинського краєзнавчого музею                                      Луценко Г.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь