Пам’яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2018 16:53
Кількість переглядів: 775

Фото без опису

           Сьогоднішній державотворчий етап у нашій країні переконливо доводить, що ми, українці, відроджуємо власну гідність і національну свідомість на справжніх гуманістично-патріотичних цінностях, які є основою нашої перемоги над будь-якими ворогами.

          29 січня  2018  року виповнюється  100 років від дня бою під Крутами — події, що набула для українського народу символічного значення. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. Краплини історичної пам’яті  про цю сторінку історії  закарбовані в  спогадах очевидців, документах, обелісках, та головне вони є в  свідомості українців.

       В Тульчинському краєзнавчому музеї  26 січня  2018 року відбувся тематичний захід:  «Пам’яті Героїв Крут». На заході були присутні  учні      10-А та 10-Б класів СШ №1 – класний керівник Тетяна Андріївна  Басиста. 

       Історичну довідку про подвиг Героїв Крут подала науковий співробітник музею Луценко Г.В.

       Поетичну сторінку на заході  представили учні СШ №2  та СШ №3 – Погребна Настя, Цегельна Руслана, Іванюк Олександр та Романюк Ярослав.

        Про  події в Києві та політичну ситуацію в той  непростий час для нашої країни розповів  голова  літературно-мистецького об’єднання «Оберіг» Юрій Хмелевський.

        Унікальне фото продемонстрував краєзнавець Владислав Вігуржинський. На ній зображено Аверклія Гончаренка – учасника та керівника бою під Крутами.

       Звучала пісня: «Моє ім ‘я - Батьківщина» у виконанні  дитячого ансамблю «Росинка»  -  керівник Г. Кобцева. Музичний твір «Аскольдова могила»  у виконанні Танасієнко Марії - методиста РБК  був кульмінаційним моментом заходу.

       Вага цієї маленької перемоги  Героїв Крут в історії нашої визвольної боротьби з московськими колонізаторами велика своєю юначою відданістю ідеалам державності, патріотизму, чистоти воїнської жертовності та національної свідомості.

       Науковий співробітник Тульчинського краєзнавчого музею                                      Луценко Г.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь