У ТУЛЬЧИНСЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДБУЛАСЯ ПЕРША СЕСІЯ VIII СКЛИКАННЯ

Дата: 27.11.2020 15:17
Кількість переглядів: 2303

26 листопада, відбулася перша установча сесія Тульчинської міської ради восьмого скликання. Участь в сесії взяли 34 із 34 обраних депутатів.

Перед початком сесії Марія Колібабчук – голова міської виборчої комісії ознайомила присутніх з результатами виборів.

Фото без опису

Нагадаємо, до депутатського корпусу потрапили 34 представників та представниць:

10 – «Українська стратегія Гройсмана»

5 – «Європейська солідарність»

4 – «Батьківщина»

4 – «За майбутнє»

3 – «Слуг народу»

3 – «Опозиційна платформа – За життя»

3 – «Радикальна партія Олега Ляшка»

2 - «Пропозиція»

Перелік усіх новообраних депутатів та депутаток дивіться за цим посиланням.

Фото без опису

За посаду міського голови боролися 5 кандидатів Оксана Баленко, Валерій Весняний, Микола Трач, Віталій Максимчук, Денис Мазур. Найбільшу підтримку виборців отримав Валерій Весняний – 6 564 голоси, що становить 49,36%. Валерій Михайлович вп’яте прийняв присягу міського голови: «Присягаю, що буду вірно служити громаді, народу України, неухильно дотримуватися конституції України та законів України, сприяти втіленню їх в життя, охороняти права, свободи, законні інтереси громадян і сумлінно виконувати свої посадові обов’язки».

Фото без опису

Фото без опису

Новообраним депутатам урочисто вручили мандати. Багато хто з них не приховували задоволену посмішку від події.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Голова виборчої комісії згадала про прикрий інцидент під час виборів, а саме спробу заволодіти документацією виборчої комісії на одній із дільниць. Правопорушники були вчасно затримані та наразі ведеться слідство по цій справі.

Наостанок Марія Іванівна побажала плідної роботи народним обранцям та міському голові: «Навряд чи будуть прийматися рішення зручні для кожного, але головне, щоб вони були на користь громади».

Фото без опису

Відповідно до порядку денного, депутати обрали лічильну комісію та перейшли до питання затвердження тимчасового регламенту. Відтепер зникає поняття «об’єднана територіальна громада», натомість з’являється сформована територіальна громада.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

На посаду секретаря міської ради запропоновано єдину кандидатуру – Віталія Чубу – екс-голову Тульчинської райдержадміністрації. Саме секретар  виконує обов’язки міського голови за його відсутності. Для таємного голосування обрали членів лічильної комісії, які розробили бюлетень. У голосуванні взяли участь 34 депутати, з них 30 проголосували «за».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Віталій Володимирович подякував депутатам «за великий кредит довіри».

Фото без опису

Наступним питанням порядку денного було утворено чотирьох постійних комісій зі складу депутатів. Після обговорення, члени кожної комісії обрали голову та секретаря:

постійна комісія з питань будівництва і архітектури, охорони природи, екології та благоустрою (голова – Геннадій Попівкер, секретар – Юрій Деркач)

постійна комісія з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, підприємництва та торгівлі (голова - Любов Рупіна, секретар - Вадим Поперечний)

постійна комісія з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, спорту, депутатської діяльності, етики, законності та зв’язків з громадськістю (голова – Віталій Поліщук, секретар – Леся Косенко)

постійна комісія з земельних відносин та управління комунальним майном (голова – Валерій Хворостовський, секретар – Юрій Зубченко).

Фото без опису

Викликав ряд питань у новообраних депутатів розгляд сьомого питання «Про виконання рішення Вінницького окружного адміністративного суду від 16 листопада 2020 року у справі №120/3219/20-а  в частині допущення рішення щодо поновлення Костюка І.І. на посаді першого заступника Тульчинського міського голови до негайного виконання». По суті судової справи проінформувала начальник юридичного відділу Наталія Траченко. Також роз’яснив ситуацію та вказав на необхідність розгляду даного питання міський голова. З метою негайного виконання рішення суду виникла необхідність поновити Костюка І.І. на посаду першого заступника міського голови. Разом з тим, у порядку денному першої сесії восьмого скликання розглядається питання «Про звільнення першого заступника Тульчинського міського голови Костюка І.І.» у зв’язку із закінченням строку повноважень Тульчинської міської ради  сьомого скликання 26 листопада 2020 року та набуття повноважень новообраної міської ради восьмого скликання.

Фото без опису

Відбулися зміни у структурі та загальній чисельності апарату через приєднання до громади 13 старостинських округів. Втім витрати на утримання апарату залишаться майже незмінними і становитимуть близько 11-12% від доходів.

Фото без опису

Потім перейшли до обрання трьох заступників міського голови. За результатами відкритого поіменного голосування посади заступників обійняли:

Алла Поваляєва, за яку проголосували  33  депутати ради;

Віталій Побережник, якому віддали так само 33 голоси;

Олена Швець, її кандидатуру підтримали  30 депутатів ради.

Пропозицію міського голови затвердити Геннадія Приймака на посаду керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету підтримали 33 депутати.

Фото без опису

Відповідно до порядку денного, депутати затвердили склад виконавчого комітету, який можна переглянути за посиланням.

Після цього, депутати прийняли рішення про звільнення виборних посад: секретаря міської ради - Оксани Трач, першого заступника міського голови - Івана Костюка, керуючої справами виконавчого комітету - Лесі Косенко, у зв’язку із закінченням строку повноважень Тульчинської міської ради сьомого скликання.

Фото без опису

Наступне питання про умови оплати праці міського голови. Валерій Весняний вийшов із сесійної зали і надав можливість депутатам прийняти це рішення без його голосу та участі.

На завершення затвердили склад робочих груп, члени яких працюватимуть над проєктами нового Статуту та положення про роботу постійних комісій.

Розглянувши всі питання порядку денного, новообрані депутати завершили свою роботу. Перше засідання сесії 8-го скликання тривало майже 5 годин.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь