У Тульчині капітально відремонтують 1,5 кілометра дороги

Дата: 07.07.2021 12:48
Кількість переглядів: 440

Дорога по вулиці Пестеля у Тульчині – одна із 34-ох комунальних доріг, ремонт яких фінансуватиметься за результатами конкурсного відбору. Капітальний ремонт тут уже розпочався.

– Цю дорогу міський голова Тульчина назвав дорогою єднання, оскільки до центру Тульчина по ній доїжджає близько 8 тисяч жителів низки населених пунктів, які входять у Тульчинську громаду, – зазначив голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий. - Тульчин має низку підприємств з переробки сільськогосподарської продукції, тож тут важлива логістика. І це один з логічних напрямків.

Щоденно по вулиці Пестеля рухаються як легкові, так і вантажні автомобілі, що обслуговують бюджетні установи, організації і підприємства міста. Ця дорога з’єднує населені пункти громади із закладами охорони здоров’я, школами, об’єктами соціально-культурного призначення, історичними та туристичними об’єктами міста. Також на перехресті вулиць Гагаріна та Пестеля розташована церква Успіння Богородиці із дзвіницею. По вулиці курсує автобус за маршрутом Тульчин-Тиманівка (через с. Білоусівка, с. Одаї) та шкільні автобуси, що перевозять дітей до навчальних закладів міста зі всього Тульчинського району. Тож для громади підтримка у відновленні цієї вулиці – надважлива.

Ремонт доріг, що нині відбувається по всій області, можливий зокрема завдяки ресурсу, який акумульвано в Дорожньому фонді. У фонд надходять акцизні збори та ввізне мито на нафтопродукти і транспортні засоби, ці кошти можна використати виключно на будівництво та ремонт доріг, - пояснив Вячеслав Соколовий. – Обласна рада цього скликання ще при ухваленні обласного бюджету внесла відповідні зміни, щоб закумулювати  у бюджеті більше коштів на ремонт комунальних доріг.

Так, рішенням обласної ради передбачено направити максимально дозволені законодавством 20% державної субвенції на ремонт комунальних автошляхів безпосередньо в громадах Вінницької області. Одночасно зменшено обсяг співфінансування з бюджетів громад – із 50% до 15%. Саме така формула допомогла розширити перелік доріг з навантаженням на бюджети громад, які вони зможуть подужати.

За результатами конкурсу уже відібрано 34 об’єкти на відновлення доріг у різних у різних громадах Вінниччини.

Вартість цьогорічних ремонтних робіт у Тульчині на цій частині вулиці Пестеля – понад 6,6 млн грн: 3,305 млн грн – кошти обласного бюджету і 3,305 млн грн – фінансування із місцевого бюджету. Частину дороги було відремонтовано минулого року. Загалом капітально відремонтувати мають 1 500 метрів шляху.

–  Для Вінниччини усі дороги важливі. І наше завдання, щоб усі дороги ремонтувалися і будуватися. Тому депутати обласної Ради цього скликання ухвалили рішення про збільшення фінансування комунальних доріг – втричі, ніж у попередні роки. Такі заходи дозволять нам змінювати на краще Вінниччину, – наголосив Вячеслав Соколовий.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь