Служба у справах дітей Тульчинської міської ради повідомляє

Дата: 23.07.2021 16:52
Кількість переглядів: 628

Правове регулювання дитячої праці — ХВПКУВ усьому світі мільйони дівчат та хлопців залучаються до роботи, що порушує їхні основоположні права та позбавляє їх можливості отримати належну освіту, шкодить здоров’ю.

Сьогодні серед основних причин трудової експлуатації дітей визначають низький рівень життя сімей, відсутність у батьків стабільного та достатнього доходу і, як наслідок, неможливість забезпечити потреби своїх дітей. Водночас нерідко трапляються випадки, коли дитина є засобом здобуття такого доходу. Відтак батьки, які за законом повинні захищати своїх дітей, стають їхніми кривдниками.

Україна відповідно до Конвенції Міжнародної організації праці від 17.06.1999 № 182 «Про заборону та негайні заходи щодо ліквідації найгірших форм дитячої праці», ратифікованої Україною, взяла на себе зобов’язання негайно вживати ефективних заходів щодо забезпечення заборони та ліквідації найгірших форм дитячої праці.

Кримінальним кодексом України передбачено кримінальну відповідальність за експлуатацію дитини та використання малолітньої дитини для зайняття жебрацтвом.

За даними Офісу Генерального прокурора за минулий рік зареєстровано 16 кримінальних проваджень за вказаними злочинами та винесено 7 обвинувальних вироків.

Також в Україні згідно зі статтею 188 Кодексу законів про працю України загальний вік прийому на роботу становить 16 років. Водночас учні шкіл, професійно-технічних і середніх спеціальних закладів освіти, яким виповнилося 14 років, за згодою батьків можуть працювати у вільний від навчання час, за умови, що це не буде порушувати процес навчання.

Завдання держави та кожного з нас  - докласти максимальних зусиль до унеможливлення використання дитячої праці в її неправомірних та грубих формах, удосконалити механізм притягнення до відповідальності винних осіб, а також надати належну підтримку тим роботодавцям, які дотримуються законодавства стосовно неповнолітніх у сфері праці.

У разі виявлення фактів використання дитячої праці звертайтеся за телефонами:

  • 0(4335) – 2-24-48 – Служба у справах дітей Тульчинська міська рада;
  • 102 –спец. лінія Національної поліції України.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь