ДИТЯЧИЙ БУДИНОК СІМЕЙНОГО ТИПУ, ПРИЙОМНА СІМ’Я

Дата: 30.09.2021 11:03
Кількість переглядів: 351

Дитячі будинки сімейного типуДитячий будинок сімейного типу – окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10.

Прийомна сім’я  - сім'я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що  добровільно  за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Основна мета прийомної сім’ї/ДБСТ – забезпечити сімейне виховання дітей, які за певних життєвих обставин позбавлені можливості виховуватися у своїй родині.

До прийомної сім’ї/ДБСТ можуть бути влаштовані діти-сироти та діти, у яких є батьки, але вони з певних причин не в змозі їх виховувати: у зв’язку з хворобою, перебуванням у місцях позбавлення волі, на заробітках тощо. За сприятливих обставин, після повернення батьків діти також можуть повернутися в рідну сім’ю.

Якщо ви бажаєте створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу:

1. Вам необхідно подати заяву про бажання створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу до  Тульчинської міської ради.

2. Подати до службиу справах дітей наступні документи:

довідку про склад сім’ї; копію свідоцтва про шлюб (для подружжя); копії паспортів; довідку про стан здоров’я, довідка про доходи потенційної прийомної сім’ї,нотаріально засвідчену письмову згоду всіх повнолітніх членів сім’ї на утворення прийомної сім’ї, які разом проживають з кандидатами у батьки-вихователі чи прийомні батьки, довідку про відсутність судимості у кандидатів у батьки-вихователі чи прийомні батьки.

3. Пройти навчання кандидатів у прийомні батьки або батьки-вихователі та отримати висновок про можливість створення прийомної сім’ї або дитячого будинку сімейного типу.

4. Виконавчий комітет Тульчинської міської ради приймає рішення про  створення та влаштування дітей в дитячий будинок сімейного типу чи в  прийомну сім’ю.

В першу чергу до дитячого будинку сімейного типу та в прийомну сім’ю в влаштовуються діти, які перебувають між собою у родинних стосунках, за винятком випадків, коли за медичними показаннями або з інших причин вони не можуть виховуватися разом.

Розмір щомісячної державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить 2,5 прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку на кожну дитину.

У разі, коли дитині виплачується пенсія, аліменти, стипендія, інші державні допомоги, розмір допомоги визначається як різниця між 2,5 прожиткових мінімумами та розміром інших виплат.

Одному з прийомних батьків  виплачується грошове забезпечення за надання послуг у прийомній сім`ї у розмірі 35% від розміру соціальної допомоги на дитину, але не більше півтора прожиткові мінімуми для працездатної особи, а батькам – вихователям  не більше п’яти прожиткових мінімумів.

Кошти, що виділяються на утримання дітей у прийомній сім'ї та в дитячому будинку сімейного типу, перераховуються на особистий рахунок одного з прийомних батьків та батькам - вихователям, відкритий в установі банку за місцем проживання прийомної сім'ї та дитячого будинку сімейного типу.

Додаткову інформацію про можливість створення  дитячого будинку сімейного типу та прийомної сім’ї Ви можете отримати звернувшись до службу у справах дітей Тульчинської міської ради за адресою: вул. М. Леонтовича, 86, м. Тульчн, тел. 2-24-48 e-mail: ssdtulchintg@gmail.com


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь