ДИТЯЧИЙ БУДИНОК СІМЕЙНОГО ТИПУ, ПРИЙОМНА СІМ’Я

Дата: 30.09.2021 11:03
Кількість переглядів: 340

Дитячі будинки сімейного типуДитячий будинок сімейного типу – окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10.

Прийомна сім’я  - сім'я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що  добровільно  за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Основна мета прийомної сім’ї/ДБСТ – забезпечити сімейне виховання дітей, які за певних життєвих обставин позбавлені можливості виховуватися у своїй родині.

До прийомної сім’ї/ДБСТ можуть бути влаштовані діти-сироти та діти, у яких є батьки, але вони з певних причин не в змозі їх виховувати: у зв’язку з хворобою, перебуванням у місцях позбавлення волі, на заробітках тощо. За сприятливих обставин, після повернення батьків діти також можуть повернутися в рідну сім’ю.

Якщо ви бажаєте створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу:

1. Вам необхідно подати заяву про бажання створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу до  Тульчинської міської ради.

2. Подати до службиу справах дітей наступні документи:

довідку про склад сім’ї; копію свідоцтва про шлюб (для подружжя); копії паспортів; довідку про стан здоров’я, довідка про доходи потенційної прийомної сім’ї,нотаріально засвідчену письмову згоду всіх повнолітніх членів сім’ї на утворення прийомної сім’ї, які разом проживають з кандидатами у батьки-вихователі чи прийомні батьки, довідку про відсутність судимості у кандидатів у батьки-вихователі чи прийомні батьки.

3. Пройти навчання кандидатів у прийомні батьки або батьки-вихователі та отримати висновок про можливість створення прийомної сім’ї або дитячого будинку сімейного типу.

4. Виконавчий комітет Тульчинської міської ради приймає рішення про  створення та влаштування дітей в дитячий будинок сімейного типу чи в  прийомну сім’ю.

В першу чергу до дитячого будинку сімейного типу та в прийомну сім’ю в влаштовуються діти, які перебувають між собою у родинних стосунках, за винятком випадків, коли за медичними показаннями або з інших причин вони не можуть виховуватися разом.

Розмір щомісячної державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить 2,5 прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку на кожну дитину.

У разі, коли дитині виплачується пенсія, аліменти, стипендія, інші державні допомоги, розмір допомоги визначається як різниця між 2,5 прожиткових мінімумами та розміром інших виплат.

Одному з прийомних батьків  виплачується грошове забезпечення за надання послуг у прийомній сім`ї у розмірі 35% від розміру соціальної допомоги на дитину, але не більше півтора прожиткові мінімуми для працездатної особи, а батькам – вихователям  не більше п’яти прожиткових мінімумів.

Кошти, що виділяються на утримання дітей у прийомній сім'ї та в дитячому будинку сімейного типу, перераховуються на особистий рахунок одного з прийомних батьків та батькам - вихователям, відкритий в установі банку за місцем проживання прийомної сім'ї та дитячого будинку сімейного типу.

Додаткову інформацію про можливість створення  дитячого будинку сімейного типу та прийомної сім’ї Ви можете отримати звернувшись до службу у справах дітей Тульчинської міської ради за адресою: вул. М. Леонтовича, 86, м. Тульчн, тел. 2-24-48 e-mail: ssdtulchintg@gmail.com


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь