Виконавчий комітет схвалив проєкт бюджету Тульчинської міської територіальної громади на 2022 рік

Дата: 26.11.2021 16:47
Кількість переглядів: 391

26 листопада виконавчий комітет Тульчинської міської ради схвалив проєкт бюджету Тульчинської міської територіальної громади на 2022 рік і рекомендував його на розгляд чергової сесії Тульчинської міської ради. 
За словами начальника фінансового управління міської ради Ірини Тихонюк, головний фінансовий документ громади складений з урахуванням діючого Податкового і Бюджетного кодексів, проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік», прийнятого у першому читанні та із врахуванням Прогнозу бюджету Тульчинської громади на 2022-2024 роки, схваленого виконавчим комітетом міської ради.

У цілому ресурс бюджету громади на 2022 рік обрахований в сумі 390,3 млн. грн., з них:
-Власні доходи загального фонду – 246,0 млн.грн.
-Міжбюджетні трансферти – 137,9 млн.грн.
-Доходи спеціального фонду – 6,4 млн.грн.

Основним джерелом доходів є податок на доходи фізичних осіб, який становить 158,6 млн.грн. або 64,5% усіх доходів. Ще одне досить важливе джерело надходжень - це місцеві податки та збори, і це 26% усіх надходжень або 64,1 млн.грн.
За галузевою структурою найбільший обсяг займають видатки на освіту – 69%, на державне управління – 10,2%, на житлово-комунальне господарство та ремонт доріг – 5,9%, на соціальний захист – 5,7%, на культуру – 3,9%, на охорону здоров‘я – 3,8%, на фізичну культуру і спорт – 0,7%, резервний фонд та інші видатки – 0,8%.

У зв‘язку з тим, що на даний час Закон України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» не прийнятий в цілому, крім того, передбачається внесення змін до Податкового та Бюджетного кодексів, прогнозні показники дохідної частини бюджету громади не є остаточними та можуть змінитися.
Це реалістичний і збалансований бюджет. Він є соціально орієнтованим і своєчасне його затвердження дозволить уже з початку наступного року розпочати повноцінне фінансування усіх запланованих видатків.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь