«Бізнес: сталий розвиток» — новий курс на Дія.Бізнес від Мережі Глобального договору ООН в Україні, Мінцифри, 12 Goal та сталих бізнесів

Дата: 03.12.2021 08:20
Кількість переглядів: 422

Фото без описуСталий розвиток — це не просто проєкти соціальної відповідальності, відірвані від суті бізнес-процесів. Це must have для бізнесів, які хочуть масштабуватися, виходити на зовнішні ринки та залучати інвестиції. Курс «Бізнес: сталий розвиток» допоможе підприємцям зрозуміти принципи та переваги сталого підходу у веденні бізнесу. 

1 грудня Міністерство цифрової трансформації презентувало новий освітній курс «Бізнес: сталий розвиток», створений Мережею Глобального договору ООН в Україні в партнерстві з Мінцифрою, 12 Goal та сталими бізнесами України.

Безоплатно пройти курс можна на порталі Дія.Бізнес

Це 7 уроків по 7–15 хвилин, що охоплюють питання: 

  • що таке сталий розвиток і з чого починати його реалізацію в компанії;

  • як вибирати конкретні цілі сталого розвитку;

  • хто в компанії повинен бути лідером зі сталого розвитку;

  • як імплементувати ідеї сталого розвитку в усі бізнес-процеси компанії;

  • як ці інновації можуть допомогти бізнесу зростати;

  • як комунікувати та звітувати про сталий розвиток компанії.

У курсі можна дізнатися практичні приклади того, як включати елементи сталого розвитку в бізнес-моделі. Зокрема, своїм досвідом поділилися: Астарта, ДТЕК, МХП, Ґудвеллі Україна, Капарол Україна та Фармак.

Під час презентації курсу заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан заявила, що Мінцифра вболіває за те, щоб українські бізнеси зростали відповідно до найкращих світових практик: 

«Тенденція така, що розвиток успішного бізнесу, який буде масштабуватися, неможливий без свідомого підходу. Саме свідомий і соціально-корисний підхід лежить в основі Цілей сталого розвитку. І сьогодні база знань на порталі для підприємців Дія.Бізнес поповнюється новим освітнім продуктом на цю тему».

Тетяна Сахарук, генеральна директорка Мережі Глобального договору ООН в Україні: «Головна мета Глобального договору ООН в Україні — це залучення бізнесів до реалізації Цілей сталого розвитку. Впродовж п’яти років ми співпрацюємо з величезною кількістю бізнесів в Україні й часто спостерігаємо проблему нерозуміння того, як бізнес може долучатися до реалізації Цілей сталого розвитку. Тому цей курс покликаний навчити компанії впроваджувати ідеї сталого розвитку в свою операційну та стратегічну діяльність. Він також демонструє, як бізнес може покращувати свої фінансові результати та зростати швидше за конкурентів. Сподіваюся, що цей курс надихне українські компанії працювати в парадигмі сталого розвитку».

Анастасія Сліпець, голова громадської організації «12 Ціль»: «Найефективніший спосіб залучення українських бізнесів до концепції сталого розвитку — це донести до бізнесу на прикладі реальних кейсів, що впровадження цілей сталого розвитку — це інвестиції, які в перспективі лише збільшують прибуток. По-перше, за рахунок зростання запиту на стійкість серед українських споживачів (40% українців, жителів великих міст, зважають на сталість виробника або провайдера послуги при обранні такого виробника або провайдера). По-друге, за рахунок відкриття експортних можливостей». 

Трансляцію презентації курсу можна подивитися на Facebook-сторінці Мінцифри.  

Нагадаємо, що з метою створення курсу в липні 2021 року Міністерство цифрової трансформації України підписало Меморандум про взаєморозуміння з Мережею Глобального договору ООН в Україні.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь