Пошук

Громади області презентували успішні практики впровадження цифрових рішень у рамках проєкту Digital Вінниччина

Дата: 11.05.2023 17:16
Кількість переглядів: 280

10 травня 2023 року у м. Вінниця відбулась зустріч у рамках проєкту «Digital Вінниччина: цифрові рішення для розвитку громад» між представниками територіальних громад області із заступником голови Вінницької ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Андрієм Кавунцем, координатором з цифровізації регіонів Програми EGAP Сергієм Гунько, регіональним координатором Програми EGAP Дар’єю Радзіковською, та експертами проєкту Оленою Поліщук та Юрієм Войціцьким.

Як стало відомо раніше, у проєкті взяли участь 10 пілотних громад Вінниччини, що були обрані шляхом конкурсного відбору, серед яких:

  • - Іллінецька міська територіальна громада;
  • - Ямпільська міська територіальна громада;
  • - Северинівська територіальна громада;
  • - Тростянецька селищна територіальна громада;
  • - Хмільницька територіальна громада;
  • - Дашівська територіальна громада;
  • - Тульчинська територіальна громада;
  • - Якушинецька територіальна громада;
  • - Гніванська територіальна громада;
  • - Могилів-Подільська міська територіальна громада.

«Цифрова трансформація – це те, що потрібно і представникам місцевих влад і мешканцям громад, оскільки це дає можливість поліпшити взаємозв’язок між владою та громадянами, а також впливати на прийняті рішення, що стосуються цих громад. Для планування та ефективної роботи громад для нас було важливим мати постійний супровід експертів та розуміти, як відбувається створення Програм інформатизації. Проєкт розпочався незадовго до повномасштабного вторгнення, через що і був призупинений на деякий час, але ми щиро вдячні швейцарсько-українській Програмі EGAP Фонду Східна Європа за те, що вони вирішили відновити роботу над ним.» - відмітив на початку зустрічі заступник голови Вінницької ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Андрій Кавунець.

Починаючи із листопада 2022 року представники вищезгаданих громад почали активну роботу над створенням Програм інформатизації, що передбачають розробку та впровадження нових інформаційних систем, а також підвищення інформаційної грамотності населення. Уся робота відбувалась у форматах оффлайн та онлайн-зустрічей із експертами проєкту задля опанування новітніх цифрових сервісів та платформ.

Метою таких програм інформатизації є забезпечення доступу до інформації та послуг, поліпшення якості та ефективності роботи в різних галузях, а також створення умов для розвитку цифрової економіки.

Як зазначив координатор з цифровізації регіонів Програми EGAP Сергій Гунько: «Для територіальних громад найціннішим ресурсом є його мешканці, які прагнуть розвитку місцевості, у якій проживають. Це дає поштовх рухатись вперед, тому створення та реалізація таких Програм інформатизації на місцях є надважливим.»

Узагальнюючи, варто відзначити те, що кожна із громад, що були обрані в межах проєкту «Digital Вінниччина: цифрові рішення для розвитку громад» пройшли неабиякий шлях, якому мали змогу отримати нові знання та практичні навички, а також довести власне прагнення покращити якість життя своїх громадян шляхом залучення та використання цифрових технологій, що дає можливість крокувати в одну ногу із сучасністю.

Реалізація проєкту «Digital Вінниччина: цифрові рішення для розвитку громад» стала можливою завдяки підтримці програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади (EGAP)», яка фінансується Швейцарією та впроваджується Фондом Східна Європа у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України. Виконавцем проєкту є ГО «Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини». Партнерами проєкту є Вінницька обласна державна адміністрація, Вінницький центр підвищення кваліфікації та ГО «Право».

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь