Соціальні послуги в громаді – відповідь на виклики воєнного стану

Дата: 15.09.2023 15:53
Кількість переглядів: 229

В сучасних умовах соціальні послуги набули нового значення, з’явився запит на нові послуги – реабілітація, підтримане проживання, а також постали питання соціальної інтеграції ВПО, допомоги захисникам та їх родинам.

У завершальний день візиту з обміну досвідом «Організація надання послуг в громаді», організованого ULEAD з Європою / ULEAD with Europe, гості з Черкаської та Кіровоградської областей знайомились з практиками надання соціальних послуг на прикладі Тульчинської міської громади. Тут затвердили та впроваджують місцеві програми соціального захисту захисників і захисниць України, членів їх родин, ВПО, допомоги особам в кризових ситуаціях. Окрім того, створили і зараз розвивають відділення реабілітації в міській лікарні за підтримки муніципалітетів Німеччини.

Голови громад Черкаської та Кіровоградської областей в рамках практичної складової візиту відвідали притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статті, що у 2021 році створили як відділення комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Тульчинської міської ради. Гості ознайомились з роботою соціального хостела «Ганнопіль», створеного у 2022 році з метою забезпечення бездомних осіб тимчасовим житлом. А з початку повномасштабного вторгнення хостел приймає ВПО. У рамках проєкту «Громади де дбають про кожного та кожну», який впроваджується ГО «Гармонія» за підтримки «ULEAD з Європою», в хостелі створено місця для постійного проживання та надання соціальних послуг людям з інвалідністю. Також голови громад Черкащини та Кіровоградщини відвідали «Центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю «Промінь надії», який надає безкоштовно 7 соціальних послуг дітям з інвалідністю від 7 років та молодим людям з інвалідністю 18+.

На завершення візиту представники громад-учасниць візиту завітали до музею-квартири Миколи Леонтовича, що є домом легендарної мелодії «Щедрик» - символу Різдва в усьому світі. Відвідали також і «Леонтович арт-квартал» – простір, який включає вісім муралів на музичну тематику, просторові вуличні інсталяції, а також інтерактивний пам’ятник мелодії «Щедрик». А фінальною арт-нотою візиту став Палац Потоцьких, де відбувається чимало різноманітних культурних заходів, в тому числі відомий далеко за межами Вінниччини міжнародний фестиваль оперної музики «OperaFest Tulchyn».

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь