29 жовтня 2023 року в селі Ганнопіль попрощалися із загиблим Сметанським Сергієм Миколайовичем

Дата: 30.10.2023 08:15
Кількість переглядів: 223

Сьогодні, 29 жовтня 2023 року жителів села Ганнопіль та усієї громади зібрало велике горе. Після довгих місяців очікувань та сподівань на рідну землю «на щиті» повернувся наш герой - Сметанський Сергій Миколайович.

Сергій Миколайович народився 7 вересня 1977 року в с.Ганнопіль в сімʼї робітників. З дитинства батьки прививали йому любов до праці, почуття відповідальності, поваги до старших та любові до рідного краю.

Після закінчення 9 класів Ганнопільської школи у 1992 році вступив до Тульчинського технікуму ветеринарної медицини, який закінчив з відзнакою у 1996 році і здобув кваліфікацію «фельдпер ветеринарної медицини». Під час навчання відзначився не тільки відмінною успішністю, а й участю в громадському житті закладу - був активним учасником футбольної команди.

У вересні 1996 року Сергій вступив на навчання до Вінницького державного аграрного університету, здобув кваліфікацію зооінженера. З травня 2001 по квітень 2002 року проходив військову службу і отримав звання сержанта. Після служби вступив на навчання до Тернопільської академії народного господарства.

В травні 2002 року Сергій Миколайович одружився. У шлюбі з дружиною Альоною Миколаївною народили і виховали двоє дітей: сина Назара та доньку Ангеліну.

За час своєї трудової діяльності працював завідувачем ветеринарної аптеки, торговим агентом ТОВ «Тульчинмʼясо», представником торгового відділу збуту ТОВ «Інко-Фуд», менеджером із збуту ТОВ «Нововолинського мʼясокомбінату». На кожній посаді Сергій Миколайович був відповідальним, завжди працював на результат, користувався авторитетом серед колег по роботі.

Щиро любив свій рідний край, був патріотом Батьківщини, тому, не замислюючись, з 2 березня 2022 року став на захист України і до останнього подиху був вірний присязі. Сержант Сметанський Сергій Миколайович був командиром третього

відділення кулеметного взводу другої стрілецької роти. Військові побратими характеризували Сергія виключне як змілого, відповідального командира, який завжди дбав про своїх підлеглик.

23 травня 2022 року, Сергій в одному із запеклих боїв із підступним ворогом у місті Лиман Донецької області зник безвісти. Довгий і важкий шлях пройшов наш воїн до рідної домівки. Не так велика родина мріяла зустріти свого героя, але нажаль, Бог забирає найкраших.

Попрощатися з Сергієм Миколайовичем прийшли рідні та близькі, друзі, побратими, представники влади, односельці та небайдужі. Перед похованням Герой востаннє побував у рідній домівці. Панахида та церемонія прощання відбулася церкві с.Ганнопіль.

На церемонії прощання слова співчуття та підтримки висловили представник Тульчинського РТЦК та СП капітан Олександр Салик, міський голова Валерій Весняний, заступник голови Тульчинської районної ради Оксана Трач, староста Ганнопільського старостинського округу Михайло Цюпра та побратим Олександр Лисий.

З усіма військовими почестями, під залпи почесної варти та державний гімн України провели його в останню путь. Поховали Героя на кладовищі у с. Ганнопіль.

Шановна родино, сумуємо разом з Вами, низько схиляємо голови у скорботі.

Висловлюємо щирі співчуття матері Ользі Петрівні, дружині Альоні Миколаївні, дітям Назару та Ангеліні, всім рідним та близьким покійного.

Герої не вмирають, вони на вічно залишаються у наших серцях!

Слава Україні!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь