Відкриття пам'ятних дошок випускникам Тульчинського ліцею №1: Ведешину Андрію, Покиньчереді Ростиславу, Олійнику Віталію

Дата: 07.12.2023 16:10
Кількість переглядів: 174

Пам’ять… Таке коротке слово. Вона нетлінна і вічна. Пам’ять! Гірка пам’ять! Вона ніколи не згасне!

6 грудня 2023 року в Тульчинському ліцеї №1 відбулось відкриття пам'ятних дошок випускникам: Ведешину Андрію, Покиньчереді Ростиславу, Олійнику Віталію, які загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Ведешин Андрій Олександрович народився 4 лютого 1986 р. у селі Кинашів. Закінчив Тульчинську загальноосвітню школу #1 в 2002 році.Тривалий час працював слідчим та дільничним інспектором поліції в Тульчинському районному відділі поліції, охороняючи спокій містян та рідного села.

У травні 2017 року вступив на військову службу за контрактом; молодший сержант, військовослужбовець 131-го окремого розвідувального батальйону.

10 березня 2020 року вранці, за декілька днів до повернення із зони АТО, помер під час медичної евакуації поблизу селища Піски.

У нашій пам'яті йому назавжди 34.

Покиньчереда Ростислав Васильович народився 29 серпня 2001 році в Тульчині. Закінчив Тульчинську загальноосвітню школу #1 в 2018 році та вступив у Військову Академію в Одесі. Мав закінчити навчання в 2022, але після повномасштабного вторгнення долучився до лав ЗСУ.

Служив на посаді начальника групи розвідки штабу

З-го загону 7З-го центру спеціальних операцій. Всі ці місяці великої війни офіцер керував бойовою групою спецпризначенців яка наробила метушні і на фронті, і в тилу ворога. Підрозділ під його керівництвом працював багато і на результат.

9 грудня Ростислав загинув боронячи південні рубежі України.

У нашій пам'яті йому назавжди 21.

Олійник Віталій Петрович народився 11 серпня 1981 року, проживав в селі Кинашів Тульчинської громади. Закінчив Тульчинську загальноосвітню школу #1 в 1996 році. Солдат Олійник Віталій служив кулеметником 2-го стрілецького відділення 1-го стрілецького взводу 1-ої стрілецької роти 2-го стрілецького батальйону. Відданий військовій присязі на вірність українському народу, відважний боєць, справжній патріот, який виконував свій обов’язок до кінця.

17 березня 2023 року виконуючи бойове завдання біля населеного пункту Первомайське Донецької області наш земляк загинув.

У нашій пам'яті йому назавжди 41.

Герої не вмирають! Вони стають сузір’ями і тримають над нами небо!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь