1 ЧЕРВНЯ – ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ / 4 ЧЕРВНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БЕЗНЕВИННИХ ДІТЕЙ – ЖЕРТВ АГРЕСІЇ

Дата: 04.06.2024 20:14
Кількість переглядів: 71

Щороку в перший день літа в усьому світі святкують Міжнародний день захисту дітей – найпрекрасніше свято радості та надії. Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї мирної процвітаючої країни.  

У Тульчинській громаді до Міжнародного дня захисту дітей були організовані святкові заходи для дітей, які проводились на площі біля Тульчинського будинку дітей та юнацтва. На заході відбулися виступи творчих колективів, були проведені цікаві майстер-класи з різних видів мистецтва, а також організовано виставки-ярмарки, спрямовані на підтримку ЗСУ. Також в цей день працівниками служби у справах дітей та керівниками Тульчинської міської ради було відвідано Тульчинський обласний будинок дитини та дитячий будинок сімейного типу, в якому виховуються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування.

Сьогодні перед Україною постали нові виклики у сфері захисту прав дітей у зв’язку з ескалацією насильства, веденням бойових дій на території нашої держави. Починаючи з 2014 року, через війну українські сім’ї та діти перебувають у постійній небезпеці, отримують травми, поранення і втрачають життя. Щодня російські окупанти продовжують вбивати та калічити найбеззахисніших. Ескалація насильства спричинила масове переміщення населення по всій Україні та в сусідні держави, а також зумовила зростання кількості жертв. Майже дві третини дітей в Україні були змушені покинути свої домівки. Так до Тульчинської громади були переміщені  близько 340 дітей, із числа внутрішньо переміщених осіб, та 83 дітям було надано статус дитини, яка постраждала внаслідок  воєнних дій та збройних конфліктів, за рішенням  органу опіки та піклування.

Як зазначили в Офісі Генерального прокурора України станом на 4 червня 2024 року з початку повномасштабного вторгнення 551 дитина загинула та понад 1 368 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Проте ці дані є неостаточними, оскільки неможливо отримати достовірну інформацію через бойові дії та тимчасову окупацію частини території України.

День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України – державний пам’ятний день в Україні, що відзначається щороку 4 червня та був запроваджений для ушанування пам’яті дітей, що загинули внаслідок російсько-української війни з 2014 року рішенням Верховної Ради України від 1 червня 2021 року. Цього дня в Тульчинській громаді було проведено акцію вшанування загиблих на війні дітей. На дитячому майданчику в парку квітами виклали сонце, що яскраво світило кожному янголятку під час їхнього життя. Пам’ять про дітей, життя яких обірвалося під час російсько-української війни буде вічна! Не пробачимо ворогу геноциду нашого народу, від якого безневинно гине майбутнє країни – діти!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь