Монетизація субсидій – це можливість субсидіантам долучитися до програм з енергоефективності, - Зубко

Дата: 21.03.2017 22:26
Кількість переглядів: 755

Фото без опису

Маємо швидше рухатись у реформі енергоефективності. Ключовий пакет законопроектів вже у парламенті, сподіваюся, цього пленарного тижня він буде проголосований.

«Ще одне питання - монетизація субсидій. Це шлях субсидіантам долучитися до програм з енергоефективності. Маємо здійснити монетизацію субсидій, по-перше, на рівні підприємств теплоенергетики, щоб позбутись клірингових розрахунків і монополії однієї компанії на ринку газ. По-друге, монетизація субсидій для споживачів, означає, що зекономлену частину коштів субсидії, споживач зможе спрямувати на енергоефективні заходи», - зазначив Геннадій Зубко.

Він зазначив, що пакет законопроектів з енергоефективності відпрацьований з Євросоюзом, який, у свою чергу, залучається до фінансування й підтримки Фонду енергоефективності.

«Енергоефективні проекти, які впроваджені в Луцьку, Дніпрі, Харкові, Одесі, Києві, вже показали у результаті економію споживання енергії до 70%. Сьогодні держава надає фінансову підтримку, кошти і можливості. Потрібна активність громадян і формування відповідального власника. Саме бажання українських родин рухатися у напрямку енергоефективності має бути першочерговим», - наголосив Зубко.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь