16 травня в Україні День пам'яті жертв політичних репресій

Дата: 16.05.2021 12:18
Кількість переглядів: 628

16 травня 2021р в м.Тульчин відбулося покладання квітів до пам’ятних знаків жертвам політичних репресій в парку "Пам'ять".

Щороку у третю неділю травня Україна відзначає День пам'яті жертв політичних репресій. Український інститут національної пам’яті підготував інформаційні матеріали до роковин Великого терору.

Ця дата є болісною і скорботною для нашого народу, адже в pоки масових репресій і Великого терору людські втрати в країні, за різними даними, становили щонайменше 4,4 мільйонів осіб.

 Наслідками терору в Україні стало знищення політичної, мистецької та наукової еліти, деформація суспільних зв’язків, руйнування традиційних ціннісних орієнтацій, поширення суспільної депресії й денаціоналізація.

На жаль, у вітчизняній історії було багато трагічних сторінок. Але те пекельне полум’я загартувало українську націю. Драматичні події, які пережив український народ, доводять, що насильство і тоталітаризм ніколи не приносили добра.

Майбутнє процвітання України можливо побудувати тільки на принципах демократії, верховенства права та рівності перед законом. Ми згадуємо минуле, щоб не допустити чогось подібного в майбутньому і завжди будемо пам’ятати про ті жорстокі часи та про людей, які пережили страшні роки репресій і диктатури, аби сьогодні розбудовувати демократичну державу, де кожен громадянин почуватиме себе гідно і вільно.

Бережімо один одного і Україну. Не дамо трагедії повторитися знову.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь