Стратегічний план розвитку громади і залучення інвестицій

Дата: 03.10.2017 10:27
Кількість переглядів: 1291

Фото без опису

Тульчинська об`єднана територіальна громада бере участь у проекті «Належне управління територіальних громад: досвід стратегічного планування країн Вишеградської четвірки для країн Східного партнерства» при підтримці Громадської організації «Єврорегіон «Дністер».

Нещодавно, 8-20 вересня 2017р. в рамках проекту відбувся навчальний візит до країн Вишеградської четвірки (Польща, Чехія, Словаччина і Угорщина), де брали участь представники десяти українських і чотирьох молдавських громад, в тому числі і представники Тульчинської ОТГ Сокур Тетяна Вікторівна - провідний спеціаліст з впровадження заходів розвитку програм врядування  та Буряк-Габрись Ірина Олександрівна – викладач економічної і соціальної географії країн світу, переймали досвід європейських країн в написанні стратегічного плану розвитку громади. Вивчали як стратегічний план  вплинув на становлення, розвиток і залучення інвестицій, сильні і слабкі сторони відвіданих громад, поетапне написання стратегії і чинники, які є основними, на що потрібно першочергово звернути увагу.

 Закордонні колеги ділились своїм досвідом, проблеми які їх громади долали на початку створення і функціонування. Громадські організації беруть активну участь, їх роль важлива і необхідна при написані стратегічного плану розвитку. Європейські країни сьогодні не роблять жодної дії, якщо вона не відповідає стратегії і не є кроком до її реалізації. Спочатку стратегія, потім проекти і дії.

Ми здобули неоціненний досвід, налагодили контакти з Польщею і Молдовою для подальшої співпраці в написанні спільних проектів і залучення іноземних інвестицій

Стратегічне планування-необхідна умова забезпечення того, щоб діяльність з місцевого розвитку у громадах була поступальною, сталою, опиралась на раціональне використання ресурсів і розвивала місцеві фактори конкурентних переваг без зайвих витрат ресурсів і була максимально продуктивною.

Стратегічне планування - впорядкована діяльність, спрямована на обґрунтування  та прийняття важливих рішень щодо місцевого розвитку, впровадження заходів, програм і проектів, які направлені на реалізацію змін задля бажаного майбутнього стану території.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь