На Вінниччині обговорили перспективи функціонування закладів культури в умовах децентралізації

Дата: 26.09.2017 15:03
Кількість переглядів: 633

Фото без опису

21 вересня, у приміщенні Вінницького відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» відбувся тренінг «Моделювання функціонування закладів культури в умовах децентралізації».

«Головне завдання нашого Центру – створення належних умов з метою максимального залучення ресурсів на користь місцевих громад. Децентралізація ні в якому разі не повинна погіршувати надання послуг на місцевому рівні, вона повинна стати запорукою добробуту кожної громади, зокрема, і в культурній галузі», – відзначив директор Вінницького відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Олег Левченко.

Нагадаємо, що децентралізація – це процес передачі значних повноважень та бюджетних коштів від державних органів влади – органам місцевого самоврядування таким чином, щоб якомога більше повноважень отримали ті органи, які найближче знаходяться до місцевої громади. На сьогодні, реформа місцевого самоврядування в Україні виступає основою запровадження змін у освітній, медичній та інших сферах суспільного життя.

«Як відомо, децентралізація проходить у трьох площинах: політичній, яка передбачає розподіл владних повноважень; фіскальній, яка вимагає передачі коштів на місця та культурній, що вміщує у себе забезпечення культурних прав громадян. Так, сьогодні одними з пріоритетних напрямків діяльності держави є створення нових культурних просторів в Україні», – зазначила радник Міністра культури України, координатор сектору «Культура» Офісу секторальної децентралізації Ірина Френкель.

Директор Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва Наталя Морозова висвітлила тематику діяльності бібліотечних установ, як об’єктів децентралізації місцевого самоврядування.

Без сумніву, процес децентралізації місцевого самоврядування в Україні буде максимально дієвим за умови налагодження повноцінної співпраці між органами виконавчої влади та місцевого самоврядування за участі інститутів громадянського суспільства.

Тульчинську ОТГ на тренінгу представляли заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів – Поваляєва Алла Анатоліївна та начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини – Третякова Катерина Василівна.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь