У законодавстві щодо РРО відбулися зміни

Дата: 24.04.2018 10:54
Кількість переглядів: 610

Фото без опису

Тульчинське відділенняНемирівської  ОДПІ нагадує платникам  податків про  зміни, внесені до Постанови Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 р. № 1336 «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Кабінет Міністрів України постановою від 18.12.2017 року за № 984 вніс певні зміни щодо визначення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій.

Зокрема, для тих хто займається такими видами діяльності як, приміром, роздрібною торгівлею через засоби пересувної торговельної мережі, або ж роздрібною торгівлею на ринках, ярмарках (це не є вичерпним переліком) – встановлено граничний розмір в сумі 500 тисяч гривень.

В разі перевищення зазначеної суми, платник податків зобов’язаний використовувати належним чином зареєстровані реєстратори розрахункових операцій.

Щодо підприємств споживчої кооперації, які займаються роздрібною торгівлею та громадським харчуванням на території села, а також для сільськогосподарських товаровиробників, які використовують продукцію власного виробництва та для тих, хто здійснює роздрібну торгівлю медичними і фармацевтичними товарами та наданням медичних і ветеринарних послуг на території села встановлено граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій в сумі 250 тисяч гривень.

Зміни набрали чинності з 20 грудня 2017 року (моменту опублікування). Додатково звертаємо увагу платників, що відповідно до пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України, платники єдиного податку другої та третьої груп , фізичні особи – підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року перевищив 1 млн. гривень, обов’язково застосовують реєстратори розрахункових операцій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь