Прем'єр міністр України Володимир Гройсман на другій всеукраїнській конференції "Культура та креативні індустрії- як основа розумної стратегії розвитку малої території"

Дата: 09.06.2018 02:31
Кількість переглядів: 518

Фото без опису

8-го червня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман перебуває у м.Тульчині Вінницької області з робочою поїздкою. Найперше він взяв участь у ІІ всеукраїнській конференції для голів малих міст та ОТГ «Культура та креативні індустрії як основа розумної стратегії розвитку малої території», а саме у дискусійній панелі «Економічна мозаїка України: Cultural claster UA».

Виступаючи перед учасниками Гройсман наголосив, що культура і економіка – це взаємопов’язані речі, і зростання економіки дозволяє залучати ресурси і направляти їх на збереження і примноження культурної спадщини й історичного надбання України.

– В умовах децентралізації у нас з’являються можливості і ресурси на місцях. І постає питання, як ефективно використати ці ресурси і примножити можливості. У цьому контексті збереження спадщини, нашого культурного надбання має велике значення. І зараз ми недооцінюємо економічний ефект креативних індустрій, культури, але це взаємопов’язані речі. Культура робить нас сильнішими. Наш обов’язок – донести культуру до наступних поколінь. Ми не маємо права забути нашу ідентичність. Як би не було важко, треба створювати інфраструктуру для розвитку талантів. Це дуже важливо, – сказав Гройсман.

2 (1)

2 (2)

2 (5)

2 (4)

2 (3)

Відомо, що в рамках візиту до Тульчина Прем’єр-міністр відкриє «Леонтович Арт-Квартал» та музичну просторову інсталяцію, присвячену мелодії «Щедрик». Опісля відбудеться власне відкриття Міжнародного оперного фестивалю просто неба OPERAFEST TULCHYN 2018.

Нагадаємо, у Тульчині перебував також Міністр культури України Євген Нищук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь