Лариса Білозір відзначила високий рівень майстерності студентів Тульчинського коледжу культури

Дата: 19.09.2018 11:52
Кількість переглядів: 803

Фото без описуБагата на талановитих людей подільська земля. Минулого тижня відбувся Всеукраїнський молодіжний пленер пам’яті Олександра Ганжі в с. Жорнище Іллінецького району. Серед запрошених майстрів - гончарі Тульчинського коледжу культури.

Про це повідомила на власній сторінці у Facebook депутат Вінницької обласної ради, голова ГО «Життя та розвиток громад» Лариса Білозір.

Олександр Дорофійович Ганжа - талановитий гончар, скульптор зі світовим ім'ям роботи якого зберігаються в Національному музеї українського гончарства в Опішному, а також експонувались у музеях Європи та Росії.

З метою збереження пам'яті про талановитого земляка, у с. Жорнище планують створити музей присвячений творчості майстра. Минулого року тут започаткували традицію молодіжних пленерів митецьких шкіл України. Цьогоріч до села з'їхались майстри, художники з різних регіонів країни: Вінниччини, Києва та Харкова. Надихнувшись творчими доробками Олександра Ганжі вони створюють свої неповторні експонати для майбутнього музею.

Серед присутніх на заході майстрів, сім студентів відділу декоративно-прикладного мистецтво Тульчинського коледжу культури зі своїм викладачем Василем Рижим. Вони вже вдруге беруть участь у цьому заході, адже у навчальному закладі популяризують, серед іншого, і наше подільське мистецтво: кераміку, вишивку, гобелени. Адже за ці роки багато традицій було втрачено.

«Оскільки вже Іллінецька громада має на меті відновити історичну пам'ять цього митця були започатковані ось такі пленери. Перед нами не стоїть завдання зробить якісь копії робіт скульптора, ми беремо за основу творчість Олександра Ганжі, і вже кожен майстер творить свою неповторну роботу, яка поповнить фонд свого музею»,- розповідає викладач мистецтва кераміки, скульптури та живопису Василь Рижий.

У свою чергу, Лариса Білозір відзначила високий рівень майстерності студентів Тульчинського коледжу та підкреслила, що поява великих культурних заходів у містах та селах все частіше стає поштовхом до всебічного розвитку громад.

«Роботи юних майстрів просто чудові та захопливі. Можна безкінечно спостерігати як з-під рук умільців із безформенного шматка глини чи чистого полотна та фарб з'являються чудові скульптури, статуетки, картини та посуд. Переконана, що такі культурні заходи допомагають громадам розвиватись, дають поштовх для туристично-налаштованого бізнесу. Чудовий приклад цьому - Тульчин та щорічний оперний фестиваль «OPERAFEST», який став потужним культурним локомотивом для розвитку чи не усіх сфер життя у місті»,- підкреслила Лариса Білозір.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь