Президент Міжнародної Ради з охорони пам’яток і визначних місць (ІКОМОС) Густаво Араоз завітав до Тульчина!

Дата: 19.10.2018 10:21
Кількість переглядів: 942

18 жовтня Тульчинський міський голова Валерій Весняний, перший заступник міського голови Іван Костюк та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Алла Поваляєва зустрічали президента Міжнародної Ради з охорони пам’яток і визначних місць (ІКОМОС) Густаво Араоза, асистента радника посла США в Україні з питань преси, освіти та культури Ольгу Любінецьку, радника Міністра культури України Павла Третьякова, виконавчого директора проекту «Леонтович Арт-Квартал» Ірину Матковську, радника голови Вінницької облдержадміністрації Наталію Морозову, завідуючого сектором охорони культурної спадщини Михайла Потупчика. які завітали до Тульчина з робочою поїздкою.

Під час візиту відвідали «Леонтович – Арт квартал» та Палац Потоцьких.

Варто зазначити, що візит Густаво Араоза в якості Почесного президента Міжнародної Ради з охорони пам’яток і визначних місць (ІКОМОС) в Україну є ключовою подією Року культурної спадщини в Україні. Пан Араоз тричі обирався на посаду Президента ІКОМОС та очолював організацію впродовж трьох термінів. Наріжним принципом його діяльності була активна участь 120 національних комітетів ІКОМОС по всьому світу, залучення  до роботи молодих професіоналів. 

Під час візиту в Україну пан Араоз відвідає об’єкти культурної спадщини, які занесені до списку ЮНЕСКО, а також візьме участь у Міжнародній конференції «Культурна спадщина у ХХІ столітті: збереження, використання, популяризація», що відбудеться 19-20 жовтня у м. Вінниці. На конференції обговорюватимуться питання впливу на історико-культурну спадщину кліматичних змін, економічної кризи, суспільних рушень тощо, а також зміни підходів до її збереження, інтеграції культурної спадщини в життя громад.

 

Фото без опису



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь