Самовільна порубка новорічних дерев – злочин!

Дата: 30.11.2018 15:29
Кількість переглядів: 273

            Фото без описуЗа традицієюяка нараховує більше двох  віківголовною  прикрасою  новорічних  свят  є  ялинка. ЇЇ  хочуть мати та встановлюють на видному  місці в кожній домівці . В останні  роки  дехто  замінює  ялину  на сосну . Кожне з цих  дерев  має  свою  красу та привабливість . І ніяка  штучна  ялинка , нашпигована  ядучими  хімікатами , не  може замінити справжню лісову красуню , яка приносить в наші оселі особливий  настрійзатишок  та  загадковість  лісу. Добре відомі і цілющі властивості  хвої  вона очищає нирки жовчний міхур. І навіть при наявності  онкології в організмі  можна  використовувати  саме  хвою  цих дерев. Крім цього в ній міститься  корисний вітамін С , його там більшеніж  в багатьох  цитрусових . Є ще ряд складових , завдяки яким , можна робити чай і приймати  його при простудних захворюванняхІ не  потрібно забувати  про варварське знищення ялинок ! Для того щоб  кожна  родина  могла встановити  в своїй оселі новорічну красуню , ДП « Тульчинське  ЛМГ » спеціально створює плантації  новорічних  ялинок з побажаннями торговельних організацій  та споживачів .

         Проте  не  всі хочуть  купувати прикрасу Нового року. Дехто  намагається  самовільно добути  ялинку  або сосну в лісі , чим порушує діюче  законодавство. Самовільна рубка несе  за собою накладення  штрафу на громадян у розмірі  від 85 до 170 грн , а мінімальний  розмір шкоди становить близько 453,93 грн ., за одне зрубане деревце діаметром до 10 см , а тепер  рахуйте чи варто економити.

       Тому  у передноворічний період  ДП « Тульчинське ЛМГ »  спільно з іншими природоохоронними  органами проводять комплекс заходів по  попередженню та виявленню випадків  незаконних рубок  та незаконної  реалізації  хвойних порід .

         Будьте уважними  при купівлі  новорічних дерев . Всі дерева  що реалізуються вважаються  законно  зрізаними якщо вони  мають спеціальне маркування у вигляді  бирок  чи стрічок  із штрихкодом .      

         Через незаконну  вирубку  хвойних  дерев  в лісі , не на спеціально відведених  для цього  ділянках , шкода завдається  переважно молодим  насадженням , які  будуть  формувати  ліси  через десятки років. Тому самовільна рубка дерев це злочин  проти  нащадків

                   З повагою

  Головний лісничий  Кілимник Г.П

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь