Новини з життя педагогічного та учнівського колективів Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст. №1

Дата: 26.02.2019 09:39
Кількість переглядів: 375

Фото без описуРічний план роботи школи передбачав тематичні заходи, приурочені Дню Героїв Небесної Сотні, які проходили під назвою: «Історію  України вони писали кров’ю на рідній землі». Вшанування  подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, виховання почуття патріотизму та розуміння причетності до подій, що відбуваються в нашій державі – головна мета проведення цих тематичних заходів у школі.

Ранок 20 лютого – День Героїв Небесної Сотні – розпочався радіопередачею-реквіємом: «Нескорені герої… Вони не вмирають – вони йдуть в небесну далечінь..», яку підготували вчителі Шимкова Н. А. та Рижова О. І. Учні , батьки, вчителі мали змогу прослухати вірші, приурочені Героям Небесної Сотні, було згадано поіменно Героїв Небесної Сотні Вінниччини, розповіді про поклик їхньої душі боротись за Україну, честь і свободу, про те, що «Під Прапором стояли – під Прапором спочили!».

Коли прозвучали слова ведучої: «Герої - патріоти віддали своє життя для нас! Це має пам’ятати кожен сьогодні, завтра, завжди, бо без цього ми не зможемо жити!» - школою пролунав заклик:

«Герої не вмирають!

Слава Україні!

Слава героям!

Вічна слава героям!»

Радіопередача закінчилась хвилиною мовчання та виконанням Гімну України.

Покласно проведено тематичні виховні години, переглянуто відеосюжети, приурочені пам’яті Небесної Сотні. Учні розглядали світлини про події лютого 2014 року, які розміщені на стендах коридорів школи.

Класні керівники провели виховні години біля стенду «Небесна Сотня. Згадаємо їх поіменно», Державних прапорів України, які були передані школі учасниками бойових дій в зоні АТО через членів Тульчинської волонтерської сотні.

Найбільше вразила ініціатива учнів 3-Г класу. На одному з прапорів діти побачили номер мобільного телефону воїна з АТО Шлапчинського Андрія. Вихователька ГПД Рябошапко Ю.В. подзвонила за цим номером. З великим хвилюванням учні класу Яроц Марина, Холошня Антон,    Колосович Владислав, Тарасенко Богдан переповідали про свою розмову з воїном, про його побратимів, про участь учнів у волонтерських акціях.

Відбувся конкурс читців в школах Тульчинської ОТГ. За умовами конкурсу учні читали поезії, приурочені подіям Української революції     1917 – 1921 років та подіям Революції Гідності 2013 року. Приємно, що читці нашої школи посіли призові місця:

Погребна Анастасія – I місця (8-Б клас, вчитель Боброва Л.В.),

Книжник Катерина – II місце (9-Б клас, вчитель Соловей Н.З.).

Молодці! Успіхів, творчих злетів та розвитку виконавської майстерності.

Учителі та учні 10-11 класів взяли участь в міському заході «Палкі провісники свободи» та в покладанні квітів до пам’ятної стели «Герої не вмирають».

 

Заступник директора з виховної роботи

Рижова О.І.

 

Міжнародний день рідної мови

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови.

Історія міжнародного свята рідної мови має трагічний початок: 21 лютого 1952 року в Бангладеші влада жорстко придушила демонстрацію патріотів-студентів, які виражали свій протест проти заборони використання рідної бенгальської мови як державної. Відтоді в далекій країні Бангладеш 21 лютого відзначається як день полеглих за рідну мову та перемогу: бенгальська оголошена державною мовою країни.

У листопаді 1999 року на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО оголошено 21 лютого Міжнародним днем рідної мови на «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності».              З цього повідомлення розпочався робочий день в школі 21 лютого.

В цей день учні 8-11 класів писали диктант «Українська мова – моя рідна мова» під керівництвом вчителів української мови.

Клуб «Червона калина» 6-Б класу запросив на своє засідання керівника літературно-мистецького об’єднання «Оберіг», члени Спілки письменників України Ю. Хмелевського та учнів 6-А класу, вчителів школи.

З вступним словом виступила Соловей Н.З. – керівник клубу. З великим інтересом учні слухали поезії Юрія Миколайовича у виконанні автора та учениці 9-Б класу Книжник Катерини.

Цікаво пройшов конкурс читців. Учні-конкурсанти читали поезії          Т. Шевченка, Л. Українки, Л. Костенко. Журі визначило переможців:

I місце – Левченко Марія (6-Б клас)

II місце – Дзяд Валерія (6-Б клас)

III місце – Сірома Максим (6-А клас)

Кожен з переможців отримав в подарунок збірку поезій                        Ю. Хмелевського з автографом.

Учні сфотографувались на згадку про зустріч з поетом.

 

Вчитель української мови та літератури

Шимкова Н.А.

 

 

Святкове шоу до Дня святого Валентина

«Хлопці проти дівчат»

Засідання учкому під керівництвом Катерини Бичек вирішило: провести інтелектуально - розважальне шоу «Boys vs Girls» до Дня святого Валентина. Творча група учнів 9 – 11 класів разом з педагогом – організатором Лазарук А.М. підготували шоу жіночої логіки проти чоловічого розуму.

Навперебій вихваляли свої команди капітани. Бриндуляк Іван – веселих, дотепних, спортивних, непередбачуваних, витривалих хлопців: Романенка Олександра, Підрушняка Владислава, Багомедова Дениса, Вальчука Святослава.

Карташова Вікторія – гарних, симпатичних, добрих, комунікативних дівчат: Трачук Каріну, Лісову Вікторію, Кучер Юлію та Панасенко Олену.

Перед журі, які отримали звання: пані Справедливість та  Непідкупність – Рижова О. І., Микитенко Я. Б., - було поставлене важке завдання: чесне і неупереджене суддівство.

Команди змагались в таких конкурсах: «Збери літери», «Хто я?», «Покажи пісню», «Чоловік чи жінка?», «Бліц опитування» та «Відповідність».

Якщо ж команда в якомусь із конкурсу набирала однакову кількість балів, то повинна була відповісти на жартівливі питання за зразком: «Чи може страус називати себе птахом?». 

А от фінал мав показати, хто ж переможець?

Помічники ведучих запропонували таке: чия команда збере більше сердечок із зав’язаними очима, та й забере всі зароблені бали в попередніх конкурсах. 

В фіналі перемогу здобула команда дівчат, зібравши більше сердець, а тому й подвоїли всі свої бали.

Святкове шоу довело, що дівчата і хлопці – єдина команда, яка має прекрасне ім’я: старшокласники Тульчинської ЗШ I-III ступенів №1, бо вони  веселі та дотепні, знаючі та креативні.

 

Педагог-організатор

Лазарук А.М.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь