«Шевченко – квест» у Тульчині

Дата: 05.03.2019 08:15
Кількість переглядів: 683

Фото без описуУрочистий захід вшанування пам’яті Великого Кобзаря «Шевченко – квест» розпочався біля пам’ятника поету. Із вітальним словом до присутніх звернулися  міський голова Валерій Весняний та начальник відділу освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради Михайло Митрицан.

Біля величного монумента звучав безсмертний Шевченків «Заповіт» чотирма мовами світу, декламатори -  учні НВК ЗШ І – ІІІ ст.№3 – гімназії м. Тульчина: Сливянчук Олена, Подолян Ангеліна,Федорів Каріна, Присяжна Єлизавета (тьютор - Мандриш О.С.). Учительський гурт Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст.№1 «Берегиня» виконав «Пісню Кобзарю». Усі присутні вшанували пам'ять Т.Г.Шевченка покладанням квітів. Продовження квесту відбулося у стінах гостинної Тульчинська ЗШ І-ІІІ ст..№1. Учні проходили випробування на таких «станціях»: «Секретна абетка», «Вірш лауреата Шевченківської премії», «Шевченко і шкільні науки», «Цікава математика», «Кросворд», «Озвуч картину. Підказка», «Англійські головоломки», «НЛО». Окремі конкурсні завдання було розроблено для вболівальників. Квест органічно переплітає ігрові елементи та біографічні факти з життя та творчості Т.Г.Шевченка.

У кожному конкурсі є переможці та переможені, яких визначало  журі у складі: (у залі) Кошелап С.В.-.заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради, Бабенко О.В. – директор БДЮ Тульчинської міської ради,Мандриш О.С.– учитель української мови та літератури НВК ЗШ І – ІІІ ст..№3 – гімназії м. Тульчина. На «станціях»: Шимкова Н.А. - учитель української мови та літератури Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст..№1,Мойсей М.І. - учитель української мови та літератури Суворовської ЗШ І-ІІІ ст., Семенюк Ю.В.- учитель української мови та літератури Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст..№2, Кибало Т.П. - учитель української мови та літератури  Ганнопільської ЗШ І-ІІІ ст., Хомишина О.В.- методист відділу освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради, Марчуковська Л.Г. – заступник директора з виховної роботи НВК ЗШ І – ІІІ ст..№3 – гімназії м. Тульчина, Булавук Л.А. - учитель української мови та літератури Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст.№2, Семенова Н.В.- учитель української мови та літератури  Тиманівської ЗШ І-ІІІ ст., Літвінова О. - методист відділу освіти, молоді і спорту Тульчинської РДА.

За сумою набраних балів членами команд квесту та групи вболівальників І місце розділили учасники команд Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст..№1 та  Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст..№2. На ІІ місці  - команда учнів НВК ЗШ І – ІІІ ст..№3 – гімназії м. Тульчина

За одностайним рішенням журі найкращими гравцями квесту стали  учні НВК ЗШ І – ІІІ ст.№3 – гімназії м. Тульчина Тодосюк Олег та Мензул Володимир. Серед уболівальників найкращим знавцем життя і творчості Великого Кобзаря є  Шеленгівський Іван (Тульчинська ЗШ І-ІІІ ст..№2)

Найкращими капітанами квесту визначено Франкову Дар’ю (Тульчинська ЗШ І-ІІІ ст..№1), Рудого Івана (Тульчинська ЗШ І-ІІІ ст..№2), найкращими капітанами від уболівальників - Веретковську Ольгу (Тульчинська ЗШ І-ІІІ ст..№1), Шеленгівського Івана (Тульчинська ЗШ І-ІІІ ст..№2)

Підсумки свята підвела заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради Світлана  Кошелап.

Доля генія була тяжка. Та навіки залишився з нами той, «хто зробив своє велике діло, не зазнав щастя живим і кого ждало інше щастя вже по смерті, тяжко зароблене щастя, безсмертна слава вовіки і віки…». Він продовжив свій родовід не в прямих нащадках, а в Слові, увічнив себе як єство всього народу, як долю і характер України. Тож нехай завжди у серцях вдячних нащадків горить іскорка любові до поезії, яку засвітив Великий Кобзар.

«Шевченко – квест» - це лише гра. У ній повинні бути перемоги і поразки. Але життя не обмежується грою. Найголовнішим результатом є те, що усім учасникам заходу було цікаво, згадали творчість Шевченка, віддали йому шану, виявили свої знання і творчі здібності, відкрили для себе щось нове.

Усі учасники заходу висловлюють щиру подяку міській раді та відділу освіти молоді та спорту, за сприяння яких відбувся «Шевченко – квест». Переможці  отримали фотоальбоми «Тульчин – вчора, Тульчин – сьогодні», збірки поезій Ю.Хмелевського «Акт гуманізму», «Декорації змін» і солодкі призи.

Модератор заходу – Соловей Н.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь