Пошук

ЗАПИТАННЯ - ВІДПОВІДІ

Дата: 27.03.2019 13:02
Кількість переглядів: 580

Я одержую пенсію за віком на пільгових умовах за Списком № 2, призначену 2010 року. Чи можу я перейти на пенсію за віком, оскільки досяг 60-річного віку? Чи буде перераховано мою пенсію з березня цього року?

?? Пенсії за віком на пільгових умовах призначаються зі зниженням пенсійного віку на термін — безстроково. Саме тому після досягнення загальновстановленого пенсійного віку 60 років пенсія не  перепризначається.

?? Розмір пенсії за віком на пільгових умовах, як і розмір пенсії за віком у 60
років, визначається відповідно до статті 27 і з урахуванням норм статті 28 Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон 1058) й залежить від страхового стажу особи, заробітку (доходу), з якого було сплачено внески. Пенсія за віком на пільгових умовах визначається як добуток коефіцієнта страхового стажу особи на обчислений в установленому порядку заробіток.

?? Ваша пенсія обчислена із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, обчисленої як середній показник за 2014-й, 2015-й та 2016 роки (3764,40 грн), та величини оцінки одного року страхового стажу в розмірі 1%.

?? З березня поточного року здійснено перерахунок пенсій із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, який враховується для обчислення
пенсії, в розмірі 1,17. Порядок проведення перерахунку пенсії відповідно до частини другої статті 42 Закону 1058 затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 20.02.2019 № 124.

?? Отже, Ваша пенсія перерахована шляхом збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, що враховується для обчислення Вашої пенсії (3764,40 грн), на коефіцієнт 1,17.
Тож розмір Вашої пенсії з 1 березня 2019 року визначається шляхом множення показника середнього заробітку 3764,40 грн на коефіцієнт 1,17, коефіцієнт Вашої зарплати і на коефіцієнт Вашого страхового стажу.

?? Якщо розмір підвищення внаслідок здійсненого перерахунку пенсії не досягнув 100 грн, до пенсії встановлено доплату в сумі, що не вистачає до 100 грн.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь