Соціальний захист населення – один із найважливіших напрямків спрямування коштів місцевих бюджетів

Дата: 18.07.2019 08:18
Кількість переглядів: 484

Фото без описуСоціальний захист населення – один із найважливіших напрямків спрямування коштів місцевих бюджетів. Через систему соціальної допомоги в Тульчинській ОТГ підтримуються найбільш вразливі групи населення. У 2019 році на галузь передбачено бюджетних коштів в сумі 8 697,5 тис.грн. 

Зокрема, на виконання Програми соціальної підтримки населення Тульчинської міської об‘єднаної територіальної громади «Турбота» з початку року використано 1 226,6 тис.грн. Це, насамперед, виплата матеріальних допомог жителям громади, важкохворим громадянам та інших малозахищених верств населення, а також фінансова підтримка громадських організацій – міської організації ветеранів війни та спілки ветеранів війни в Афганістані.

Крім того, для виконання власних повноважень у сфері соціального захисту із бюджету Тульчинської ОТГ до районного бюджету на фінансування заходів програми «Турбота» спрямовано з початку року 392,4 тис.грн., в тому числі для надання пільг сім‘ям, де 2-є і більше дітей-інвалідів та сім‘ям загиблих воїнів-афганців, на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на надання пільг з оплати послуг зв‘язку пільговим категоріям населення, для виплати компенсацій фізичним особам, що надають соціальні послуги, на поховання учасників бойових дій, на відшкодування витрат на проїзд особам, потерпілим внаслідок аварії на ЧАЕС, на компенсаційні виплати інвалідам на бензин, ремонт та транспортне обслуговування.
Впродовж 2019 року соціальні та реабілітаційні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям-інвалідам надають дві комунальні установи, що функціонують на території громади. 

Тульчинський міський територіальний центр соціального обслуговування надає соціальні послуги 203 громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги за місцем проживання, в тому числі у стаціонарному відділенні постійного перебування в с.Тиманівка – 41 підопічний. На утримання комунальної установи у цьому році витрачено 2 895,6 тис.грн. бюджетних коштів.

В Тульчинському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Промінь надії» проходять реабілітацію 23 особи, на функціонування закладу з початку року профінансовано 672,7 тис.грн.

На організацію відпочинку та оздоровлення дітей заплановано видатки в сумі 180,0 тис.грн., за рахунок яких планується оздоровити 50 дітей пільгових категорій.

На організацію та проведення громадських та суспільно-корисних робіт витрачено з початку року 51,1 тис.грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь