Фінансування медичної галузі

Дата: 18.02.2020 09:54
Кількість переглядів: 197

Фото без описуВ умовах проведення медичної реформи питання забезпечення належного рівня медичної допомоги та покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров‘я знаходиться на вістрі питань, що потребують залучення бюджетних коштів, в тому числі і коштів місцевих бюджетів.

Тульчинська ОТГ утворила комунальне некомерційне підприємство - Міський центр первинної медико-санітарної допомоги у 2018 році. В структурі центру функціонує 3 амбулаторії загальної практики сімейної медицини та 4 фельдшерських пункти. В Центрі сформована оптимальна структура, де команда із надання ПМД складається із сімейного лікаря, медсестри та фельдшера, який працює у ФАПі. Протягом 2019 року підприємство забезпечувало своє функціонування за рахунок коштів із НСЗУ.

Із бюджету Тульчинської міської ОТГ покривалися витрати Центру на оплату енергоносіїв, а також окремі заходи місцевої програми розвитку охорони здоров‘я у громаді.
На фінансову підтримку підприємства у 2019 році витрачено 2 040,3 тис.грн., з них на оплату енергоносіїв та комунальних послуг – 356,2 тис.грн.
Протягом звітного року за рахунок коштів бюджету громади 299 хворих отримали медикаменти безкоштовно або на пільгових умовах за певними категоріями захворювань на суму 991,0 тис.грн.
На поповнення матеріальної бази підприємства спрямовано 301,4 тис.грн., з них за рахунок субвенції із державного бюджету – 198,0 тис.грн. Центром було придбано телемедичне обладнання для Суворовської та Тиманівської АЗПСМ, лабораторне обладнання та оргтехніку.
Крім того, із бюджету громади протягом звітного року здійснювалося фінансування заходів програми покращення надання медичної допомоги хворим на хронічну ниркову недостатність, які отримують програмний гемодіаліз. Так, за 2019 рік витрачено 340,7 тис.грн., які спрямовано на оплату транспортних послуг по перевезенню хворих та виплату матеріальної допомоги хворим на придбання медикаментів.
Протягом 1 кварталу 2019 року Тульчинською міською радою здійснювалося відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань за рахунок відповідної субвенції із державного бюджету. За відповідний період 1259 хворих отримали лікарських засобів на суму 82,0 тис.грн.
На утримання закладів охорони здоров‘я вторинного рівня за 2019 рік передано коштів до районного бюджету в сумі 17 982,7 тис.грн., в тому числі на утримання районної лікарні – 16 341,8 тис.грн., районної стоматполіклініки – 1 397,7 тис.грн. та на забезпечення населення громади інсуліном – 243,2 тис.грн.
Також, у 2019 році із бюджету громади передано до обласного бюджету 199,4 тис.грн. бюджетних коштів на придбання медичного обладнання для Тульчинської станції екстреної медичної допомоги.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь