Надзвичайні жінки служби надзвичайних ситуацій

Дата: 07.03.2018 14:05
Кількість переглядів: 731

Фото без опису

В структурі Державної служби України з надзвичайних ситуацій жінки найчастіше обіймають посади інспектора, радіотелефоніста, психолога або медика. Вдягнувши форму, ці тендітні офіцери та сержанти не бояться брати на себе також і величезну відповідальність за життя українців.

У чоловічому колективі Тульчинського гарнізону цивільного захисту працюють прекрасні жіночки, які, як у житті так і на службі виконують найважливіші функції і є своєрідним взірцем посадових осіб служби порятунку.

Є жінки, які працюють для того, щоб запобігти надзвичайним ситуаціям – це інспектори: майор служби цивільного захисту Марчук Тетяна Дмитрівна та старший лейтенант служби цивільного захисту Лелека Тетяна Михайлівна. Достатньо не проста та відповідальна робота покладена на їхні тендітні плечі, проведення інспекції установ, організацій, підприємств, рейдів та роз’яснювальної роботи серед населення потребують відмінного знання нормативних документів, уміння працювати з аудиторією і витримки, якої у них не бракує.

Є жінки, які несуть службу у самому «серці» підрозділу - на пункті зв’язку пожежно-рятувальної частини, куди сходяться всі дзвінки телефонної лінії «101». Це наші радіотелефоністи – молодші сержанти служби цивільного захисту Біла Оксана Анатоліївна та Соловей Вікторія Анатоліівна. Незважаючи на те, що вони безпосередньо не вступають у протистояння з  вогняною стихією, все одно можна стверджувати, що від них у першу чергу залежить успіх ліквідації пожеж та різного роду надзвичайних ситуацій. Вони направляють сили та засоби, необхідні для рятування людей, ліквідації пожеж та надзвичайних ситуацій, по телефону втішають постраждалих, надають психологічну допомогу та практичні поради на випадок не передбачуваного розвитку подій. 

А є ще одна з представниць колективу Тульчинських рятувальників радіотелефоніст Рудченко Антоніна Олексіївна, яка майже 30 років свого життя віддала пожежно-рятувальній службі, а наразі бавиться з онуками на заслуженому відпочинку.

Від відповідального ставлення до роботи як профілактиків так і оперативників залежать життя людей. Але, не зважаючи на високу відповідальність та емоційну напруженість наші дівчата завжди гарні, завжди усміхнені, завжди ввічливі та надихають на роботу чоловіків, які оберігають та не дозволяють собі образити колег-рятувальниць. Звичайно, ніхто не відміняв накази, субординацію… Жінці носити погони приємно, але відповідальність на службі перш за все. І вони це усвідомлюють, тому впевнено тримають марку, вони уособлюють у собі символ порядності, професіоналізму, працелюбності та витривалості. Це справжній приклад відповідального ставлення до своїх обов’язків!

Тож, не зважаючи на те, що Державна служба з надзвичайних ситуацій має чоловічий характер, жінки є невід’ємною її частиною і в цей святковий день ми бажаємо всім жінкам міцного здоров'я, довічного щастя, шаленого кохання та постійного добробуту. І нехай виконуються всі найзаповітніші мрії, адже бажання кожної жінки – закон, якому ми, чоловіки, з радістю коримося.

Чоловічий колектив Тульчинського гарнізону цивільного захисту


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь