Показники виконання бюджету Тульчинської міської об‘єднаної територіальної громади за 9 місяців 2020 року

Дата: 09.10.2020 11:44
Кількість переглядів: 699

Фото без описуЗ метою підвищення рівня прозорості бюджету, зручного та зрозумілого представлення інформації, аналізу доходів і видатків, пропонуємо для ознайомлення показники виконання бюджету Тульчинської міської об‘єднаної територіальної громади за 9 місяців 2020 року.

 

 

 

 

За січень-вересень 2020 року до бюджету нашої громади надійшло 129,4 млн.грн., в тому числі
до загального фонду – 127,0 млн.грн.
до спеціального фонду – 2,4 млн.грн.

Фото без опису

Основну роль у виконанні бюджету відіграє загальний фонд. Так, за звітний період мобілізовано власних доходів в сумі 81,4 млн.грн., що становить 61,1% до затвердженого плану на рік. Планові показники по доходах на звітний період не виконано, недовиконання складає 3,6 млн.грн.
Основними бюджетоутворюючими податками загального фонду є податок на доходи фізичних осіб, місцеві податки і збори, акцизний податок та плата за надання адміністративних послуг.

Фото без опису

Запровадження карантинних заходів та надання пільг в оподаткуванні суттєво позначилися на фінансовій спроможності і нашої громади та вплинули на наповнення місцевої казни. Так, порівняно із відповідним періодом 2019 року надходження зменшилися на 9,6 млн.грн. або майже на 11%.

Фото без опису

Скільки втратить бюджет Тульчинської ОТГ за час карантину остаточно буде відомо після його завершення. Однак, вже за 9 місяців 2020 року, за попередніми розрахунками, громада недоотримала близько 13,6 млн.грн. податків і платежів.
Основним бюджетоутворюючим податком у складі власних та закріплених доходів є податок та збір на доходи з фізичних осіб, виконання якого за 9 місяців склало 57,3 млн. грн. а це 70% до усіх надходжень.

Фото без опису

ПДФО напряму залежить від рівня заробітної плати працівників, після впровадження карантинних заходів надходження цього податку до бюджету громади значно знизились.
Так, порівняно із відповідним періодом минулого року поступлення скоротилися на 9,5 млн.грн.
На зменшення надходжень вплинуло зниження обсягів сплати ПДФО найбільшим платником нашої громади - ТОВ «Фуд Девелопмент» та його філіями, а також припинення сплати податку окремими підприємствами.
Не менш важливим джерелом надходжень доходів загального фонду бюджету громади є місцеві податки і збори, які поповнили наш бюджет за звітний період на 17,0 млн.грн. Порівняно із аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 0,7 млн. грн. або на 4%.

Фото без опису

Значна частина місцевих податків це - єдиний податок, поступлення якого склали 11,0 млн.грн.

По податку на майно поступило майже 6,0 млн.грн., з них:
плати за землю – 4,9 млн.грн.,
податку не нерухоме майно – 1,1 млн.грн.,
транспортного податку – 61 тис. грн.
Туристичного збору надійшло 24 тис. грн.
Причиною зниження темпів надходжень місцевих податків до бюджету ОТГ є надання податкових пільг під час карантину:
- скасування плати за землю та податку на нерухомість за березень місяць;
- зменшення ставки єдиного податку для платників 2 групи
- зменшення обсягів доходів для оподаткування платників ІІІ групи єдиного податку.

Фото без опису

За 9 місяців 2020 року до бюджету громади надійшло акцизного податку 4,2 млн.грн., в тому числі
- акцизного податку із виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального – 2,3 млн.грн., проти минулого року поступило більше на 6%;
- акцизного податку із реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 1,9 млн.грн., темп надходжень на рівні 2019 року.
Динаміка надходження плати за надання адміністративних послуг напевно найбільше відображає екстремальний вплив карантинних заходів на місцеві бюджети.

Фото без опису

Протягом січня-вересня 2020 року до бюджету громади надійшло 1,8 млн.грн., з них:
- за проведення державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань – 10 тис. грн.,
- за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень - 67 тис. грн.
- плати за надання інших адміністративних послуг – 1,7 млн.грн.
Починаючи із березня місяця суттєво зменшилася кількість наданих послуг та проведених реєстраційних дій. Порівняно із аналогічним періодом минулого року даного податку поступило менше на 0,6 млн.грн. або на 25%.

За 9 місяців поточного року по бюджету громади проведено видатків в сумі 129,5 млн.грн., що менше, ніж у минулому році майже на 15 млн.грн. Це пояснюється як наявністю карантинних обмежень, так і необхідністю економного і раціонального використання коштів в умовах повільного наповнення місцевого
бюджету.

Поряд з тим, за звітний період забезпечено стабільне функціонування бюджетної сфери та житлово-комунального господарства. Структура видатків громади не змінилася. Насамперед – це її соціальна спрямованість. На фінансування соціально-культурної сфери за звітний період витрачено 89 млн.грн. або майже 67% усіх проведених видатків.

Фото без опису

В повному обсязі забезпечено фінансування заробітної плати з нарахуваннями, вчасно виплачено літні відпускні працівникам бюджетної сфери, забезпечено проведення розрахунків за спожиті енергоносії, та інші видатки. Кредиторська заборгованість станом на 1 жовтня відсутня.

За економічною структурою найбільше коштів спрямовано на виплату заробітної плати з нарахуваннями - це 88,3 млн.грн., на оплату спожитих енергоносіїв 3,8 млн.грн., інші захищені статті видатків – 5,0 млн.грн., на капітальні видатки використано – 9,8 млн.грн.

Фото без опису

Також, за 9 місяців поточного року із бюджету громади до інших бюджетів передано 13,2 млн.грн. бюджетних коштів, з яких реверсна дотація до Державного бюджету – 6,9 млн.грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь