29 січня - День пам’яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2021 12:15
Кількість переглядів: 367

Фото без опису29 січня 2021 року з нагоди 103-річниці подвигу Героїв Крут в м. Тульчині відбувся мітинг з нагоди Дня пам’яті героїв Крут. Згадати подвиг юнаків, які поклали свої життя за незалежність нашої держави в далекому 1918 році, біля меморіальної дошки А.Гончаренку, зібралися секретар міської ради Віталій Чуба, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Віталій Побережник, Алла Поваляєва та Олена Швець, голова Тульчинської районної ради Василь Неборецький, заступник голови Тульчинської РДА Юрій Деркач, представники районного осередку товариства Українського козацтва, Тульчинський благочинний православної церкви України протоієрей Василь, працівники державних установ, гpoмадськість.

Хвилиною скорботного мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки А.Гончаренку (командиру юних героїв у бою біля залізничної станції Крути 29 січня 1918 року) та пам’ятника Борцям за незалежність України учасники зібрання вшанували світлу пам’ять полеглих юних героїв Крут.

Бій під Крутами ввійшов в історію, як символ національної честі. Ті, хто загинув у тій битві, назавжди залишаться у нашій пам’яті, у спогадах народу, у сторінках історії... Того часу Герої полягли, щоб ми сьогодні жили у вільній та незалежній Українській Державі. Минуть дні, роки, століття, та ця пам’ять про юнаків-героїв не згине повік. Вона світитиме не тільки українцям, а й усім тим, хто готовий віддати своє життя в ім’я Батьківщини. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь