Прискорення приватних інвестицій в сільське господарство

Дата: 12.05.2021 14:10
Кількість переглядів: 368

Фото без описуВІДДІЛ ТУЛЬЧИНСЬКЕ БЮРО ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ ІНФОРМУЄ
«Прискорення приватних інвестицій в сільське господарство»

Захист прав власників земель, землекористувачів та територіальних громад, роз’яснення громадянам механізмів і процедур, як користуватися і розпоряджатися своєю землею, гарантування допомоги у судовому захисті порушених прав та протидії рейдерському захопленні земельних ділянок.
Це мета діяльності системи безоплатної правової допомоги у межах системного проекту «Програма «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України».

Власники землі та землекористувачі потребують додаткової поінформованості про свої права на землю та можливості їх реалізації, а також про інструменти їх захисту в правовий спосіб. Успіх реалізації земельної реформи в тому числі залежить від ефективності механізмів захисту прав громадян та їх правової спроможності у сфері земельних відносин. 

В зв’язку з цим, перед системою безоплатної правової допомоги стоять два вагомих завдання:
 – посилення захисту прав громадян у сфері земельних відносин шляхом надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги;
– посилення правової спроможності громадян та громад у сфері земельних відносин шляхом покращення правової обізнаності у результаті проведення правопросвітницьких заходів.

До складу Томашпільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги входять 8 відділів Бюро правової допомоги (Могилів-Подільський, Ямпільський, Шаргородський, Тульчинський, Крижопільський, Піщанський, Мурованокуриловецький, Чернівецький), якими безоплатна правова допомога надається з усіх питань, у тому числі у сфері земельних відносин. 

Найчастіше люди звертаються з правовими питаннями щодо договорів оренди земельної ділянки (укладання, внесення змін, розірвання та поновлення), права  власності на землю (оформлення, набуття права, спільна власність), безоплатної передачі ділянок громадянам із земель державної і комунальної власності, присвоєння кадастрового номера земельній ділянці та ін.

У переліку актуальних правових питань – встановлення та погодження меж земельної ділянки, право користування та усунення перешкод користування ділянкою, приватизація землі, присвоєння кадастрового номера земельної ділянки та зміна цільового призначення земельної ділянки.

Велика кількість запитань щодо права користування чужою земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб або для забудови, земельного податку, відшкодування збитків за пошкодження посівів сільгоспвиробникам.

Багатьох цікавлять теми ринку землі та протидії рейдерському захопленню.
Задля спрощення доступу до безоплатної правової допомоги, зокрема для осіб, які проживають у сільській  місцевості, місцеві центри утворюють та забезпечують роботу мережі дистанційних пунктів доступу до БПД.

У межах реалізації Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України» фахівці місцевих центрів з надання БВПД з метою надання правових консультацій з земельних питань  здійснюють виїзди у віддалені населені пункти, у тому числі у сільську місцевість (об’єднані територіальні громади та старостинські округи). 

Велика кількість мешканців віддалених сіл  не знають про свої права. Здебільшого вони не знають, куди звертатися в разі виникнення проблем, які існують механізми захисту прав. Тому виїзне консультування фахівці місцевих центрів поєднують з правопросвітництвом. 

Наразі вже розроблені типові офлайн правопросвітницькі заходи. У зв’язку з карантинними обмеженнями також розроблені онлайн-заходи, спрямовані на підвищення обізнаності населення у земельній сфері.

Основні теми: Безоплатне отримання земельної ділянки та розірвання договору оренди землі; Земельна реформа в Україні; Право на землю іноземців та осіб без громадянства; Порядок оформлення спадщини на  земельну ділянку; Порядок приватизації земельної ділянки під своїм будинком; Як приватизувати земельну ділянку, на якій розташовано житловий будинок; Земельні правовідносини; Оформлення договору відчуження земельної ділянки у разі правовстановлючих документів: втрата, оформлення з помилкою.

 За відповідними консультаціями з вищевказаних питань громадяни можуть звертатися до відділу Тульчинське бюро правової допомоги, що знаходиться за адресою м. Тульчин, вул. Миколи Леонтовича, 47; тел. (04335) 2-10-63; 0961756236; E-mail: tulchynske@legalaid.vn.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги - 0-800-213-103, за яким кожен може отримати необхідну інформацію щодо надання правової допомоги.

Правову допомогу також можна отримати за безкоштовним телефоном системи БПД 0 800-213-103
- у месенджері Фейсбук-сторінки: https://www.facebook.com/Centre.4.Legal.Aid/
- у публічному чаті Телеграм-каналу «Безоплатна правова допомога»  https://t.me/ualegalaidchat
- у приватному чаті системи  БПД у Телеграм http://legalaid.gov.ua/telegram.html

- у приватному чаті системи БПД у Вайбер http://legalaid.gov.ua/viber.html
- написавши на електронну пошту  Томашпільського місцевого центру tomashpil.vinnitsya@legalaid.vn.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь