Інформація щодо ситуації у с. Клебань

Дата: 24.06.2021 16:27
Кількість переглядів: 1184

Відповідно до інформації старости с. Клебань Чуби І.В., що надійшла 22 червня 2021 року  10 год.  48 хв. на ПЗЧ ДПРЧ-14 стало відомо, що за межами с. Клебань сталося ДТП за участі двох вантажних автомобілів, які перевозили біологічні відходи з біогазового заводу с. Василівка для подальшого внесення на поля, що використовуються ТОВ «Зернопродукт МХП». Внаслідок ДТП було пошкоджено запірний кран одного із автомобілів після чого з цистерни останнього стався витік  рідини об’ємом 30 м.куб.

Дані автомобілі здійснювали доставку вантажів на договірних умовах з ТОВ «Зернопродукт МХП». Враховуючи рельєф території, органічні залишки по автомобільній дорозі «Ладижин –Тульчин» потрапили до населеного пункту Клебань. До місця розливу було направлено черговий караул у кількості 5 чоловік та транспортну одиницю МАЗ АЦ-4-60(530927-515-М) для очистки автодороги.

По прибуттю на місце було визначено обсяг робіт та разом з представниками ТОВ «Зернопродукт МХП», розпочато відновлювальні роботи.За участі техніки було доставлено солому для вимочування рідини з дорожнього покриття. У нижній точці стічних вод за допомогою «МАНІТУ» було викопано технічний котлаван для накопичення стоків, з метою непотрапляння їх до струмка, що впадає до сільського ставу з подальшим відкачуванням і вивозу за межі села. Після вимочування соломою, рештки було вивезено на утилізацію та промито поверхню за допомогою пожежного автомобіля.

23 червня 2021 року, за розпорядженням міського голови Весняного В.М. було проведено позачергове засідання комісії ТЕБ та НС Тульчинської міської ради., на яке запрошено представників «ТОВ «Зернопродукт МХП»,  старосту с. Клебань та керівників спеціалізованих служб громади. Заслухавши доповідачів, за результатами обговорення було прийнято рішення зобов’язати ТОВ «Зернопродукт МХП» власними силами провести повну зачистку території населеного пункту та ділянку дороги за його межами, від наслідків ДТП та провести санітарну обробку для безпечного проживання населення.

Протягом 23 червня 2021 року роботи по зачистці та знезараженню території було закінчено.

На прохання жителів села  працівниками Тульчинського міжрайонного управління Держпродспоживслужби та міжрайонним відділом лабораторних досліджень ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України було відібрано проби повітря та води.

Працівниками екологічної інспекції у Вінницькій області відібрано проби речовини, що розлилася для підтвердження чи оскарження хімічно-біологічного складу відповідно до сертифікату наданого екологами ТОВ «Зернопродукт МХП».

Наразі причини для хвилювання відсутні.

«Текло щось чорне і смердюче…» Трасу Тульчин-Ладижин залило невідомою рідиною


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь