OPERAFEST TULCHYN 2021: ДЕНЬ ПЕРШИЙ

Дата: 31.08.2021 10:51
Кількість переглядів: 170

Возможно, это изображение (один или несколько человек)Тема першого дня  фестивалю – «Враження, емоції, почуття». 27 серпня OPERAFEST TULCHYN відкрила блискавична опера-буфа «VIVA LA MAMMA (Нехай живе мама!), або Театральні порядки та безлад».

Це перша в Україні постановка всесвітньовідомої комічної опери геніального Гаетано Доніцетті, що з’явилась завдяки одному з найкращих театрів України – «Київська Опера».

Ця захоплююча вистава перекреслює усталені стереотипи про те, що опери нудні і цей музичний жанр віджив своє. Вона безумовно привабить фанатів-меломанів і стане неабияким відкриттям для тих, хто вперше потрапив на оперну виставу!

Диригент-постановник – Сергій Голубничий. Режисер-постановник – Віталій Пальчиков.

Глядачі також побачили «Історії в стилі танго». Цей дивовижний сучасний балет, що приголомшує чуттєвістю та красою, на фестивалі-2019 вперше показали у рамках нічної програми. На прохання глядачів: Пристрасне танго на пуантах! 

«Історії в стилі танго» – вишукана та спокуслива балетна постановка про чотири доленосні історії, у кожній з яких самотні серця шукають близького собі співбесідника у подорожі по життю. Це шалений вир пристрастей і кохання із дивовижною музикою А. П’яццолли, К. Е. Альмарана, К. Гарделя, Х. Родрігеса.

Диригент-постановник – заслужений діяч мистецтв України Ділявер ОсманЛібрето, хореографія, постановка – заслужений артист України Артем Шошин.

Завершила перший фестивальний день нічна програма – нове вогняне ексцентрик шоу «White night» знаменитого театру вогню «East fire show». Саме цей театр є фіналістом шоу «Україна має талант». Режисер-постановник — Ольга Лачко.

– В першу чергу, такий мистецький захід потрібен для Тульчина, для культурного розвитку міста. Тульчин – в десятці міст України за кількістю пам’яток архітектури. Ми повинні розвивати потенціал міста, сприяти його не лише культурному, але й економічному розвитку. Операфест дає поштовх до розвитку малого підприємництва, готельного та ресторанного бізнесу, туризму. Завдяки фестивалю люди привчаються до європейської культури гостинності, –  каже Тульчинський міський голова Валерій Весняний. – Звичайно, епідемія та карантинні обмеження негативно вплинули на туристичну галузь, але міська рада активно працює для розвитку туризму, наприклад, ми виграли декілька грантів культурного фонду, проєкт «Малі міста – великі враження», реконструювали за 3 млн грн садибу Миколи Леонтовича. Тож у міста є туристичний потенціал.

Фоторепортаж



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь