OPERAFEST TULCHYN 2021: ДЕНЬ ДРУГИЙ

Дата: 01.09.2021 10:38
Кількість переглядів: 227

28 серпня о 19:00 у Тульчині просто неба глядачі насолоджувалися неперевершеною музикою Євгена Станковича, вічна історія кохання, захоплююча фантасмагорія гоголівських пригод та невичерпна сила українського фольклору – балет «Майська ніч» у виконанні «Київської Опери».

У своїй оригінальній постановці хореографу Віктору Гаченку за допомогою органічного синтетичного дійства вдалося передати і животворний гоголівський гумор, і світлу поетику, й ніжні ліричні почуття. Все дійство розцвічено влучною, дотепною, вельми промовистою та насиченою тонким гумором хореографією.

Диригент-постановник – Євген ВоронкоДиригент – заслужений артист України Віктор ПлоскінаБалетмейстер-постановник – Віктор ГаченкоХормейстер-постановник – Анжела Масленнікова.

Фото без опису

О 21:30 на OPERAFEST TULCHYN глядачі побачать одну з найбільш масштабних опер в українському репертуарі – «Ярослав Мудрий» Георгія Майбороди.

Усіх вразить унікальне філософське узагальнення й новітнє прочитання образу Ярослава Мудрого, особистість якого й досі не стерлася з історичного літопису Європи. У опері Ярослав Мудрий постав у різні моменти свого бурхливого і наповненого подіями життя. На фоні виразних історичних подій розкриється внутрішній світ князя-мислителя, будівничого і воїна, який крок за кроком переборює підступні інтриги своїх ворогів і недругів. Про що він думав, об’єднуючи два береги Дніпра, які плани будував і як давні події перекликаються із сьогоденням? Усі відповіді на ці запитання «зашифровані» у опері «Ярослав Мудрий».

Диригент-постановник – Тарас Мартиник. Режисер-постановник – Богдана Латчук. Виконавці: солісти і Академічний симфонічний оркестр Хмельницької обласної філармонії, хор і балет Академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля».

 У суботу під час показу опери «Ярослав Мудрий» на Operafest Tulchyn-2021 пройшло вшанування нинішніх героїв України - учасників АТО і ООС.

- 29 серпня відзначається День пам’яті захисників України. Наш фестиваль відноситься до тих жанрів мистецтва, які точно підсилюють і розширюють тематику як вшанування, так і пам’яті про всіх наших захисників: і живих, тих, що поруч з нами, і, на жаль, полеглих.

У фіналі на сцену вийшли справжні учасники бойових операцій. Це – наша шана і вдячність їм за те, що ми маємо можливість зустрічатись на таких подіях, як фестиваль оперного мистецтва у Тульчині, - відзначають організатори. Слава Україні!

 

28 серпня рівно опівночі на фестивалі глядачі побачили open air прем’єру фентезі рок-опери аніме «Орфей та Еврідіка назавжди».

Вистава, що з аншлагом пройшла у країнах Сходу та підкорила глядачів Дубайської опери, тепер в Україні! Ця неперевершена сучасна постановка з ексклюзивними інтерактивними декораціями та новітніми технологіями об’ємного відеоконтенту створена на авторську музику та оригінальну ідею композитора Михайла Брунського.

Взаємодія акторів з об’ємним відеозображенням протягом усього дійства створює ілюзію казкового простору та занурить глядача у давньогрецьку міфологічну історію кохання напівбога Орфея та лісової німфи Еврідіки. У постановці зібрані сім унікальних голосів – від найвищого чоловічого tenor altino до найнижчого bas profundo.

Автор і композитор – Михайло Брунський. Режисер-постановник – Богдана Латчук. Проєкт «O&E Entertainment LLC» (ОАЄ, Дубай) і ТОВ «LIMILEND BUSINESS COMPANY UKRAINE».

Автор і композитор – Михайло БрунськийРежисер-постановник – Богдана ЛатчукПроєкт «O&E Entertainment LLC» (ОАЄ, Дубай) і ТОВ «LIMILEND BUSINESS COMPANY UKRAINE».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь