Переваги програми "Енергодім" Фонду енергоефективності для ОСББ

Дата: 18.10.2021 16:36
Кількість переглядів: 535

Фото без описуФонд енергоефективності – державна установа, яка надає інструменти для термореновації багатоквартирних будинків з ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку).

Підтримка Фонду полягає у наданні грантів та запровадженні комплексних технічних рішень з енергоефективності будівель з врахуванням кращих європейських практик. В результаті їх реалізації співвласники таких будівель зможуть не лише заощаджувати кошти на комунальних послугах, а й підвищити рівень комфорту і якості свого життя. Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів Держбюджету України, фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини.

Програма Фонду енергоефективності реалізовується у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією – IFC, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою розвитку ООН (ПРООН) .

Якщо твій будинок з ОСББ — ти маєш право скористатися перевагами програми "Енергодім" Фонду енергоефективності.

Для участі потрібно провести загальні збори  ОСББ та прийняти рішення щодо реалізації проекту відповідно до умов  Програми «Енергодім»

Чому варто подати заявку до Фонду Енергоефективності

  • Суттєва економія витрат на комунальні послуги. Здійснення заходів з енергоефективності багатоквартирного будинку дозволить заощаджувати на сплаті комунальних послуг за рахунок зменшення втрат тепла будівлі від 20% до 70%.

  • Часткова компенсація витрат на енергоефективні заходи. Програма «Енергодім» дозволяє ОСББ отримати часткову компенсацію витрат на енергоефективні заходи в будинку. Обсяг компенсації розрахований на один із двох комплексних пакетів з обов’язковим та додатковим переліком заходів з термореновації.

  • ОСББ – наш єдиний клієнт. На разі, відповідно до Закону «Про Фонд енергоефективності» й Фінансових угод, укладених між Україною та ЄС у 2018 році, Фонд реалізовує Програму, що дозволяє отримати грант лише для будинків, де створено ОСББ.

  • Енергоаудит – твій енергоефективний вектор. Проведення енергоаудиту будинку як обов’язкової умови подачі заявки ОСББ для участі у Програмі Фонду, дозволяє провести найбільш ефективні та вигідні для співвласників енергоефективні заходи.

  • Чіткі й прозорі кроки для отримання гранту. Програма "Енергодім" передбачає  зрозумілу процедуру взаємодії «ОСББ-Банк-партнер-Фонд енергоефективності»

  • Підвищення вартості нерухомості та рівня умов життя. В результаті реалізованих заходів з енергоефективності підвищується вартість нерухомого майна і поліпшується зовнішній вигляд будівлі, продовжується строк її експлуатації, а головне - підвищується рівень комфорту та умови проживання у будинку.

 

Для отримання гранту від Фонду, ОСББ повинне виконати шість основних кроків, що наведені нижче.

 

За консультацією можна звернутися до регіонального радника по Вінницькій області - Олексія Плиненка

oleksiy.pl@gmail.com
(067)779-6455


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь