Допомога у зв’язку з вагітністю та пологами

Дата: 03.11.2021 15:28
Кількість переглядів: 595

Фото без описуВідповідно до статті 7 Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" право на державну допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами мають вагітні жінки (у тому числі неповнолітні), які не застраховані в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Допомога виплачується жінкам за весь період відпустки, тривалість якої становить 70 календарних днів до пологів і 56 (у разі ускладнених пологів або народження 2-хчибільшедітей-70) календарнихднів після пологів.

Допомога у зв’язку з вагітністю та пологами призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше 6 місяців з дня закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами.

Жінки, які продовжують навчання, мають право на виплату стипендії або допомоги у    зв’язкузвагітністюта пологамиза    вибором.

У зв’язку із запровадженням ведення медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я, замість довідки для призначення і виплати державної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами жінкам, які не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, у Реєстрі формується медичний висновок категорії «Вагітність та пологи».

З огляду на зазначене, довиникнення технічної можливості для перевірки інформації про сформований медичний висновок про тимчасову непрацездатність через «Портал Дія» за запитом жінки, яка не застрахована в системі загальнообов’язкового державного соціальногострахування, видається довідка за формою № 147/о.

Допомога призначається у розмірі 100% грошового забезпечення, але не менше 25% від розміру встановленого законом прожиткового мінімуму для працездатної особи із розрахунку    на      місяць.

Для отримання допомоги до Управління соціального захисту населення Тульчинської    міськоїрадинеобхідно  надати такі документи:
-   заява;
- видана лікувально-профілактичним закладом довідка встановленого зразка;
- довідка з центру зайнятості;

-копія паспорта заявника;

- копія трудової книжки;

- рахунок з банку

Мінімальний розмір допомоги (за місяць):

з 1 липня    - 2021 р.  –594,75грн.
з 1 грудня    -2021 р. – 620,25грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь