Дні сталої енергії: у Тульчинській громаді відбулися заходи, спрямовані на підвищення культури енергозбереження

Дата: 28.12.2021 15:27
Кількість переглядів: 1203

Фото без описуУ Тульчинській громаді з 20 по 24 грудня тривав Європейський тиждень сталої енергії під девізом: «Назустріч 2030: переформовуючи європейську енергетичну систему». Захід організували у рамках виконання Плану дій сталого енергетичного розвитку і клімату.

 

Ключовим компонентом тижня сталої енергії ЄС є Дні сталої енергії – заходи, організовані місцевими, державними та приватними організаціями по всій Європі. Публічні заходи покликані продемонструвати широкому загалу, що енергозберігаючі технології та поведінка є вимогами теперішнього часу та націлені на безпечне енергетичне та кліматичне майбутнє.

 

Найактивнішими учасниками стали 4 школи громади. Учні Холодівської ЗШ створили відеоролик «Практичні поради з енергозбереження», буклет «Бережи енергію – збережи Україну». У Тульчинській ЗШ №2 поєднала тему енергозбереження з уроком математики. Використовуючи елементи  STEM  освіти, учні 9-Б класу, за допомогою математичних розрахунків показали, де відбуваються втрати енергії, і як їх можна уникнути.  Виробили практичні поради для економії енергоресурсів. Учні Мазурівської школи також обговорили на уроках переваги збереження енергії. Учні 7 класу Кинашівської ЗШ на уроці фізики досліджувати нагальну проблему ХХІ ст. - енергозбереження та енергоефективності.

 

Сьогодні, 28 грудня учасники зібралися, щоб підсумовувати заходи. Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – Віталій Побережник, начальник відділу освіти - Михайло Митрицан і начальник відділу економіки – Наталія Гнатенко вручили активним учасникам подяки за активну участь та еко-подарунки від Асоціації «Енергоефективні міста України». Під час зустрічі учасники обмінялися ідеями та поділилися досвідом у впровадженні енергоефективних проєктів, домовилися про поширення досвіду у інших закладах та систематичне проведення енергоефективних заходів. 

 

 Довідка.

Тульчинська громада у 2020 році приєдналася до європейської ініціативи «Угода мерів по клімату та енергії» та взяла на себе зобов’язання скоротити на своїй території викиди СО2 (та, за можливості, інших парникових газів) щонайменше на 30% до 2030 року. В рамках цієї ініціативи на території громади проходить захід «Дні сталої енергії», який надалі тане щорічним.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь