“ДИВО З ГОРНЯТКА – ТИМАНІВСЬКА КАША”

Дата: 15.10.2021 14:17
Кількість переглядів: 252

14 жовтня 2021 року у с. Тиманівка Тульчинської міської територіальної громади відбувся третій фестиваль традиційної подільської страви “Диво з горнятка – тиманівська каша”. Учасників свята привітали Тульчинський міський голова Валерій Весняний, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької облдержадміністрації Володимир Мережко, заступник начальника Управління культури та креативних індустрій Валентина Троян та директорка Українського центру культурних досліджень Ірина Френкель.

В програмі фестивалю:

  • виставки та презентації святкових світлиць;
  • виступи художніх колективів закладів культури;
  • презентація українських традиційних страв;
  • майстер-клас з приготування автентичної подільської страви – тиманівської каші та інших традиційних страв;
  • туристична локація, майстер-класи і туристична вікторина, театралізований концерт «Каша смачна – пісня голосна!»

На території фестивалю було облаштовано багато різних локацій: кожне село презентувало свою особливу гастролокацію; було представлено туристичну локацію, де розміщалась яскрава фотозона з брендом області “Вінниччина – подорож за враженнями”; представлено виставку картин та гончарів Вінниччини; проводилися майстер-класи з ковальства ( тут можна було відчеканити монету туристичного бренду) та розписати печиво; а також туристична вікторина та інші цікаві розваги для гостей. Звичайно, головна подія фестивалю – тиманівська каша яку під час фестивалю готували господині з десяти сіл, що входять до місцевої громади, і пригощали усіх охочих.

Всього під час фестивалю кашу дегустували понад 3000 гостей. Господині з ближніх сіл, які входять до місцевої громади, окрім тиманівської каші, готували традиційні для їх місцевості страви. Кожен бажаючий мав можливість посмакувати та оцінити на скільки багата, гостинна та смачна подільська кухня.

Тиманівська каша (або як її називають – засипана капуста) складна у приготуванні і вимагає щонайменше чотири години часу. Готують її з квашеної капусти, пшоняних круп і сметани, іноді – з додаванням яєць.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь